Για πάνω από 60 χρόνια ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων παράγει ποιοτικά, συνεταιριστικά και ελληνικά προϊόντα, με το βλέμμα στραμμένο στον κτηνοτρόφο και τον καταναλωτή.
Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού και Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, κ. Παύλος Σατολιάς και οι εργαζόμενοι μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ για όλα τα βήματα, που ακολουθούνται για την παραγωγή της Φέτας και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Καθημερινά, ο Συνεταιρισμός παραλαμβάνει πάνω από 100 τόνους γάλακτος από 1.200 κτηνοτρόφους, που προέρχονται από την ορεινή Αχαΐα, την Ηλεία και την Αρκαδία. Αξίζει να τονιστεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι.
Όπως μεταφέρει και το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ 150 οικογένειες από την ευρύτερη περιοχή εργάζονται στον Συνεταιρισμό. Ντόπιοι της περιοχής των Καλαβρύτων, αλλά και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν προϊόντα από το πρατήριο, που διατηρεί ο Α.Γ.Σ. Καλαβρύτων.
Κλείνοντας, ο κ. Σατολιάς υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή ”τρέχουν” επενδύσεις πάνω από 10 εκατ. ευρώ, καθώς ο Συνεταιρισμός συνεχώς μεγαλώνει και με τις προοπτικές να είναι μεγάλες».
Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στον Α.Γ.Σ. Καλαβρύτων: