• Ποιοί είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Επικοινωνία
36 °c
Ashburn
29 ° Σα
25 ° Κυ
Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2025
ΕΘΕΑΣ
Advertisement
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
    • All
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Αμπέλι

    Αλλαγές στην τελική κατάταξη ένταξης δικαιούχων στη μετατροπή αμπελώνων

    Συνάντηση με τον ΥφΑΑΤ, Χρήστο Κέλλα και την ΕΘΕΑΣ για την «Ενίσχυση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Σαουδική Αραβία»

    Συνάντηση με τον ΥφΑΑΤ, Χρήστο Κέλλα και την ΕΘΕΑΣ για την «Ενίσχυση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Σαουδική Αραβία»

    Αγορά ελέγχους

    Βιολογικά: Αλλαγές σε διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους

    Συμβούλιο Γεωργίας και Τροφίμων

    Γεωργικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: Διευκρινίσεις για την πιστοποίηση

    AGREXA 2025

    Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της «AGREXA 2025»

    Massey Ferguson

    Η Massey Ferguson παρουσιάζει το MF 8S Xtra με αναβαθμίσεις σε άνεση και αποδοτικότητα

  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
    • All
    • ΑΛΙΕΙΑ
    • ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ
    • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
    • ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
    • ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    • ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Σταφύλια

    Αμπέλι: Αντιμετώπιση του βοτρύτη

    Βιολογική Μελισσοκομία

    Πως θα γίνουν και τι περιλαμβάνουν οι έλεγχοι στη Βιολογική Μελισσοκομία

    Δημητριακά

    Πρόβλεψη συγκομιδής για το 2025

    Γάλα

    Νέα μέτρα για το γάλα λόγω ευλογιάς

    Πυρηνόκαρπα

    Επίκαιρες συμβουλές για την αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών στα πυρηνόκαρπα

    Νέοι Αγρότες

    Ξεκίνησε η αξιολόγηση για τους Νέους Αγρότες

  • Πληρωμές
    • All
    • ΕΛΓΑ
    • ΟΠΕΚΑ/ΕΦΚΑ/ΟΓΑ
    • ΟΠΕΚΕΠΕ
    Κοινωνικός Τουρισμός

    Αγροτική Εστία 2025: Αναρτήθηκαν τα ονόματα των δικαιούχων

    Ευρώπη

    Συμφωνία με την Κομισιόν για την απορρόφηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ

    Φυσικές καταστροφές

    Μέτρο 23: Τι αλλάζει στον διοικητικό έλεγχο

    Κομφούζιο

    Εγκρίθηκαν 43 εκατ. ευρώ για Σπάνιες Φυλές και Κομφούζιο

    ΕΛΓΑ

    Τροποποίηση του κανονισμού ασφάλισης φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ

    Ροδακινίες

    Κομφούζιο: Εγκύκλιος για τον διοικητικό έλεγχο στα παραστατικά πληρωμής

  • Περιβάλλον
    BEATLES

    Διαμόρφωση της μετάβασης στην κλιματικά έξυπνη γεωργία μέσω πολυπαραγοντικού πολιτικού διαλόγου

    λιπάσματα

    Εξακολουθητική μείωση της χρήσης ορυκτών λιπασμάτων

    Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

    Η προσφορά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αυξήθηκε κατά 3,4% το 2024

    Εδαφική καινοτομία, για ένα μέλλον ανθεκτικό στην κλιματική αλλαγή

    Ευρωβαρόμετρο: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

    Christophe Hansen & Lidia Arthur Brito

    Η UNESCO υπέγραψε το Μανιφέστο της Αποστολής για το Έδαφος

    Ξηρασία καλλιέργειες

    Η ξηρασία απειλεί τα οικοσυστήματα και τη γεωργία

  • Διατροφή/Υγεία
    Διατροφή

    Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για το δικαίωμα στην τροφή

    FAO

    Επισιτιστική Κρίση: Πρόληψη πριν κλιμακωθεί

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στοχεύει στη φορολογία του κρασιού

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στοχεύει στη φορολογία του κρασιού

    Λαχανικά

    Έκθεση της EFSA για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων

    Λαχανικά Φρούτα

    ΣΕΚΛΑ: Επιλέγοντας τα φρούτα και τα λαχανικά του φθινοπώρου

    επιτραπέζια ελιά

    Το διατροφικό προφίλ της επιτραπέζιας ελιάς

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
    • All
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Αμπέλι

    Αλλαγές στην τελική κατάταξη ένταξης δικαιούχων στη μετατροπή αμπελώνων

    Συνάντηση με τον ΥφΑΑΤ, Χρήστο Κέλλα και την ΕΘΕΑΣ για την «Ενίσχυση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Σαουδική Αραβία»

    Συνάντηση με τον ΥφΑΑΤ, Χρήστο Κέλλα και την ΕΘΕΑΣ για την «Ενίσχυση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Σαουδική Αραβία»

    Αγορά ελέγχους

    Βιολογικά: Αλλαγές σε διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους

    Συμβούλιο Γεωργίας και Τροφίμων

    Γεωργικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: Διευκρινίσεις για την πιστοποίηση

    AGREXA 2025

    Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της «AGREXA 2025»

    Massey Ferguson

    Η Massey Ferguson παρουσιάζει το MF 8S Xtra με αναβαθμίσεις σε άνεση και αποδοτικότητα

  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
    • All
    • ΑΛΙΕΙΑ
    • ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ
    • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
    • ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
    • ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    • ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Σταφύλια

    Αμπέλι: Αντιμετώπιση του βοτρύτη

    Βιολογική Μελισσοκομία

    Πως θα γίνουν και τι περιλαμβάνουν οι έλεγχοι στη Βιολογική Μελισσοκομία

    Δημητριακά

    Πρόβλεψη συγκομιδής για το 2025

    Γάλα

    Νέα μέτρα για το γάλα λόγω ευλογιάς

    Πυρηνόκαρπα

    Επίκαιρες συμβουλές για την αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών στα πυρηνόκαρπα

    Νέοι Αγρότες

    Ξεκίνησε η αξιολόγηση για τους Νέους Αγρότες

  • Πληρωμές
    • All
    • ΕΛΓΑ
    • ΟΠΕΚΑ/ΕΦΚΑ/ΟΓΑ
    • ΟΠΕΚΕΠΕ
    Κοινωνικός Τουρισμός

    Αγροτική Εστία 2025: Αναρτήθηκαν τα ονόματα των δικαιούχων

    Ευρώπη

    Συμφωνία με την Κομισιόν για την απορρόφηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ

    Φυσικές καταστροφές

    Μέτρο 23: Τι αλλάζει στον διοικητικό έλεγχο

    Κομφούζιο

    Εγκρίθηκαν 43 εκατ. ευρώ για Σπάνιες Φυλές και Κομφούζιο

    ΕΛΓΑ

    Τροποποίηση του κανονισμού ασφάλισης φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ

    Ροδακινίες

    Κομφούζιο: Εγκύκλιος για τον διοικητικό έλεγχο στα παραστατικά πληρωμής

  • Περιβάλλον
    BEATLES

    Διαμόρφωση της μετάβασης στην κλιματικά έξυπνη γεωργία μέσω πολυπαραγοντικού πολιτικού διαλόγου

    λιπάσματα

    Εξακολουθητική μείωση της χρήσης ορυκτών λιπασμάτων

    Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

    Η προσφορά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αυξήθηκε κατά 3,4% το 2024

    Εδαφική καινοτομία, για ένα μέλλον ανθεκτικό στην κλιματική αλλαγή

    Ευρωβαρόμετρο: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

    Christophe Hansen & Lidia Arthur Brito

    Η UNESCO υπέγραψε το Μανιφέστο της Αποστολής για το Έδαφος

    Ξηρασία καλλιέργειες

    Η ξηρασία απειλεί τα οικοσυστήματα και τη γεωργία

  • Διατροφή/Υγεία
    Διατροφή

    Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για το δικαίωμα στην τροφή

    FAO

    Επισιτιστική Κρίση: Πρόληψη πριν κλιμακωθεί

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στοχεύει στη φορολογία του κρασιού

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στοχεύει στη φορολογία του κρασιού

    Λαχανικά

    Έκθεση της EFSA για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων

    Λαχανικά Φρούτα

    ΣΕΚΛΑ: Επιλέγοντας τα φρούτα και τα λαχανικά του φθινοπώρου

    επιτραπέζια ελιά

    Το διατροφικό προφίλ της επιτραπέζιας ελιάς

No Result
View All Result
ΕΘΕΑΣ
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Ακτινιδιά: Oδηγίες για το βακτηριακό έλκος

2 Μαρτίου, 2023
in Επικαιρότητα, ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Αναλυτικές οδηγίες για την προστασία του οπωρώνα και πρακτικές συμβουλές για την αποφυγή/αντιμετώπιση της ασθένειας.

Το βακτηριακό έλκος της ακτινιδιάς προκαλείται από το βακτήριο Pseudomonas syringae pv. Actinidiae, το οποίο προσβάλλει φυτά του γένους Actinidia και κυρίως τα είδη A. deliciosa και A. Chinensis. Η ασθένεια αυτή βρέθηκε από τη Νέα Ζηλανδία έως την Ευρώπη και έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα από το 2015.

Πηγές μολύσματος από τις οποίες το παθογόνο μπορεί να διασπαρεί σε σχετικά μικρές αποστάσεις (εντός ενός οπωρώνα ή μεταξύ γειτονικών οπωρώνων) αποτελούν: ο πληθυσμός του βακτηρίου που επιβιώνει πάνω στα φυτά χωρίς να προκαλεί μακροσκοπικά ορατά συμπτώματα και η βακτηριακή εξίδρωση (έκκριμα) που σχηματίζεται πάνω στους προσβεβλημένους ιστούς.

Επιπλέον, μολυσμένο φυτικό υλικό (κυρίως πολλαπλασιαστικό υλικό) που διακινείται αποτελεί πηγή μολύσματος τις περισσότερες φορές για τη διασπορά του παθογόνου σε μεγαλύτερες αποστάσεις (μεταξύ μακρινών περιοχών ή μεταξύ χωρών).

Το βακτήριο μεταφέρεται με τον αέρα, τη βροχή, διάφορα ζώα, τον άνθρωπο ή τα μολυσμένα καλλιεργητικά εργαλεία (π.χ. κλαδέματος). Θεωρείται ότι το βακτήριο διαχειμάζει σε προσβεβλημένους ιστούς, και οι μολύνσεις ευνοούνται κατά κύριο λόγο την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, όταν επικρατούν θερμοκρασίες 10-20ο C για πάνω από 10 μέρες. Σε θερμοκρασίες άνω των 25οC δεν παράγεται βακτηριακή εξίδρωση και δεν ευνοούνται οι μολύνσεις.

Στη βιβλιογραφία αναφέρεται ότι η παρουσία του παθογόνου έχει διαπιστωθεί και σε κόκκους γύρης από ασθενή φυτά, αλλά ο ρόλος της γύρης για τη μόλυνση των φυτών ακτινιδιάς δεν έχει διευκρινιστεί.

Τα κύρια συμπτώματα που προκαλεί το βακτήριο είναι:

  • Μικρά σταγονίδια γαλακτόχρωμου υγρού κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην επιφάνεια του κορμού, καθώς και των κύριων και δευτερευόντων κλάδων.
  • Μεταχρωματισμό του φλοιού στα σημεία απ’ όπου βγαίνει το υγρό.
  • Τα παραπάνω συμπτώματα είναι πιο εμφανή αργά το χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης με τη διακοπή του ληθαργου των φυτών.
  • Σε σοβαρά προσβεβλημένους κύριους κλάδους, οι οφθαλμοί δεν εκπτύσσονται ή αν εκπτυχθούν, οι νεαροί βλαστοί σύντομα παρουσιάζουν μάρανση και ξηραίνονται.
  • Κάποιες φορές παρατηρείται ανάπτυξη πολλών ζωηρών βλαστών (λαίμαργων) προερχόμενων από οφθαλμούς που βρίσκονται σε υγιή τμήματα του κορμού κοντά στο λαιμό του φυτού.
  • Την άνοιξη και συνήθως από την άνθηση και μετά, τα φύλλα παρουσιάζουν νεκρωτικές κηλίδες.
  • Τα μικρής ηλικίας φυτά είναι περισσότερο ευπαθή σε προσβολές από το παθογόνο. Αργότερα, τα φυτά παρουσιάζουν μάρανση που ξεκινά από την κορυφή.
  • Την άνοιξη μπορεί να προσβληθούν και ζωηροί βλαστοί.
  • Συμπτώματα εμφανίζονται και στα άνθη. Τα προσβεβλημένα άνθη σε μεγάλο ποσοστό αποκτούν καστανό χρώμα και μαραίνονται χωρίς να ανοίξουν.

Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω συμπτώματα, ιδίως στο φλοιό και τα άνθη, μοιάζουν με εκείνα που προκαλούνται από άλλα φυτοπαθογόνα βακτήρια ή επίδραση ψύχους.

Συνιστώνται να εφαρμόζονται όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες που βοηθούν στην αποφυγή ή και στη μη εξάπλωση του βακτηρίου όπως:

  • Τακτική επιθεώρηση του κτήματος για τον έλεγχο τυχόν συμπτωμάτων
  • Τακτική απολύμανση εργαλείων
  • Ξερίζωμα και κάψιμο προσβεβλημένων φυτών
  • Φύτευση υγιών δενδρυλλίων
  • Ορθολογική άρδευση ώστε να μην παρέχεται μεγαλύτερη ποσότητα απ’ αυτή που χρειάζονται τα δέντρα και να μην βρέχεται ο κορμός και
  • Να εφαρμόζονται ψεκασμοί θρέψης των φυτών με φυτικά αμινοξέα, σίδηρο , μαγγάνιο, χλωριούχο ασβέστιο και νιτρικό μανήσιο, τα οποία βελτιώνουν τη φυσική άμυνα του φυτού απέναντι στο βακτήριο.

Ορθές πρακτικές δενδροκομικής υγιεινής οπωρώνα Ακτινιδίου:

1. Να εφαρμόζονται μέτρα που εμποδίζουν την είσοδο στον οπωρώνα (π.χ. περίφραξη, σήματα προειδοποίησης) σε κάθε τι (π.χ. οχήματα, εξαρτήματα, άνθρωποι) που δεν έχει λόγο να έρθει σε επαφή με τα φυτά του οπωρώνα. Η στάθμευση των οχημάτων να γίνεται εκτός των οπωρώνων.

2. Να γίνεται συχνή επιθεώρηση των δένδρων για τυχόν εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων προσβολής. Στην περίπτωση που εντοπιστούν ύποπτα συμπτώματα, μαρκάρονται τα δένδρα και ενημερώνεται σχετικά οι οικεία υπηρεσία φυτοϋγειονομικού ελέγχου. Σε καμία περίπτωση δεν μεταφέρεται το ύποπτο φυτικό υλικό εκτός του οπωρώνα.

3. Να εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγιεινής για τους χώρους και τα μέσα που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια (είτε έρχονται σε άμεση επαφή με τα φυτά είτε όχι): Να εξασφαλίζεται ότι τα εργαλεία και μηχανικά μέσα είναι καθαρά πριν την έναρξη της χρήσης τους. Να γίνεται απολύμανση των εργαλείων και μηχανικών μέσων που έρχονται σε επαφή με τα φυτά σε κάθε αλλαγή σειράς δένδρων ή τεμαχίων του οπωρώνα. Αμέσως μετά τη χρήση, να γίνεται πλύσιμο των εργαλείων και μηχανικών μέσων με νερό για την απομάκρυνση τυχόν προσκολλημένων φυτικών υλικών και να ακολουθεί απολύμανσή τους. Ειδικά τα δοχεία συλλογής καρπών να πλένονται επιμελώς τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Ο καθαρισμός και η απολύμανση να γίνονται σε καθορισμένο χώρο εντός του οπωρώνα.

4. Να εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγιεινής για το προσωπικό που μετακινείται μέσα από διαφορετικά τμήματα του οπωρώνα ή διαφορετικούς οπωρώνες (εργατικό προσωπικό, δειγματολήπτες κ.ά.), και συγκεκριμένα συνιστάται: χρήση καλύμματος κεφαλής και γαντιών (μίας χρήσεως) πλύσιμο των χεριών μετά το χειρισμό φυτικού υλικού απολύμανση του εξωτερικού κάτω μέρους των παπουτσιών κατά την είσοδο και έξοδο από τον οπωρώνα πατώντας μέσα σε αβαθές δοχείο με απολυμαντικό διάλυμα αλλαγή των εξωτερικών ρούχων εργασίας πριν την έξοδο από τον οπωρώνα, και φύλαξη αυτών σε χώρο εντός του οπωρώνα.

5. Να μην απομακρύνεται φυτικό υλικό από τον οπωρώνα (εκτός των συγκομιζομένων καρπών).

6. Να εξασφαλίζεται ότι στα φορτία των συγκομισμένων καρπών δεν υπάρχουν φυτικά υπολείμματα (φύλλα, τμήματα βλαστών, κ.ά)

7. Να γίνεται φόρτωση των καρπών σε οχήματα που σταθμεύουν στην είσοδο του οπωρώνα.

8. Να γίνεται κάλυψη των φορτίων καρπού πάνω στα οχήματα κατά τη μετακίνησή τους προς διάθεση

9. Να γίνεται επιμελές εξωτερικό πλύσιμο των οχημάτων στα οποία φορτώνονται οι καρποί και ιδιαίτερα των τροχών τους για την απομάκρυνση φυτικών υπολειμμάτων.

10. Να συσσωρεύονται και να καταστρέφονται εντός του οπωρώνα τα τμήματα κλάδων από τα κλαδεύματα.

11. Να διατηρείται καθαρή η επιφάνεια του εδάφους του οπωρώνα από πεσμένα φύλλα και τμήματα κλάδων με συλλογή και καταστροφή αυτών εντός του οπωρώνα.

12. Να εφαρμόζονται τα χαλκούχα σκευάσματα σύμφωνα με τις οδηγίες των παρασκευαστών οίκων στο πλαίσιο του γενικού προγράμματος φυτοπροστασίας του οπωρώνα.

13. Σε περίπτωση συνεργείων που εργάζονται σε περισσότερα κτήματα, τα μέτρα υγιεινής να επαναλαμβάνονται σε κάθε οπωρώνα.

14. Σε περίπτωση χρήσης γύρης για τεχνητή επικονίαση, αυτή θα πρέπει να προέρχεται από υγιή φυτά και να έχει ελεγχθεί ότι είναι απαλλαγμένη από το παθογόνο βακτήριο.

15. Να χρησιμοποιείται υγιές, πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό για την εγκατάσταση νέων οπωρώνων.

ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ:

Διάλυμα 10% χλωρίνης οικιακής χρήσης σε νερό, ή 70% οινόπνευμα εμπορίου ή άλλα εγκεκριμένα απολυμαντικά σκευάσματα.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν χαρτομάντηλα αλκοόλης και απολυμαντικά διαλύματα χεριών.

Η εφαρμογή των διαλυμάτων απολύμανσης γίνεται με:

  • Εμβάπτιση των εργαλείων κ.ά. επί δύο (2) τουλάχιστον λεπτά
  • Ψεκασμό πλήρους κάλυψης επιφανειών

Προσοχή: Τα απολυμαντικά διαλύματα πρέπει να μην είναι διαβρωτικά για τα υλικά που έρχονται σε επαφή και να χρησιμοποιούνται στις συνιστώμενες από τον παρασκευαστή οίκο συγκεντρώσεις και χρόνο εφαρμογής. Σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων της ασθένειας του βακτηριακού έλκους της ακτινιδιάς σε ένα οπωρώνα, οι παραγωγοί πρέπει άμεσα να ενημερώνουν την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιοχής τους – τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου.

Share
Previous Post

Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα Α21

Next Post

EE: Νέα διευθύντρια στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης

Related Posts

Σταφύλια
ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Αμπέλι: Αντιμετώπιση του βοτρύτη

16 Ιουλίου, 2025
Αμπέλι
Επικαιρότητα

Αλλαγές στην τελική κατάταξη ένταξης δικαιούχων στη μετατροπή αμπελώνων

16 Ιουλίου, 2025
Συνάντηση με τον ΥφΑΑΤ, Χρήστο Κέλλα και την ΕΘΕΑΣ για την «Ενίσχυση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Σαουδική Αραβία»
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον ΥφΑΑΤ, Χρήστο Κέλλα και την ΕΘΕΑΣ για την «Ενίσχυση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Σαουδική Αραβία»

15 Ιουλίου, 2025
Next Post

EE: Νέα διευθύντρια στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης

Πρόσφατα άρθρα

  • Διαμόρφωση της μετάβασης στην κλιματικά έξυπνη γεωργία μέσω πολυπαραγοντικού πολιτικού διαλόγου
  • Αμπέλι: Αντιμετώπιση του βοτρύτη
  • Αλλαγές στην τελική κατάταξη ένταξης δικαιούχων στη μετατροπή αμπελώνων
  • Συνάντηση με τον ΥφΑΑΤ, Χρήστο Κέλλα και την ΕΘΕΑΣ για την «Ενίσχυση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Σαουδική Αραβία»
  • Πως θα γίνουν και τι περιλαμβάνουν οι έλεγχοι στη Βιολογική Μελισσοκομία
ΕΘΕΑΣ

Η έδρα της ΕΘΕΑΣ βρίσκεται στην Αθήνα, στην οδό Αρκαδίας 26, στους Αμπελόκηπους. Οι υπηρεσίες που παρέχει στηρίζονται στη συγκροτημένη Υπηρεσιακή της δομή, που αποτελείται από έμπειρα και ειδικευμένα στελέχη.

Τελευταία άρθρα

BEATLES

Διαμόρφωση της μετάβασης στην κλιματικά έξυπνη γεωργία μέσω πολυπαραγοντικού πολιτικού διαλόγου

16 Ιουλίου, 2025
Σταφύλια

Αμπέλι: Αντιμετώπιση του βοτρύτη

16 Ιουλίου, 2025

ΕΘΕΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Διεύθυνση: Αρκαδίας 26 – Αμπελόκηποι
TK 11526 Αθήνα

Τηλέφωνο: 2107712469

E-mail: etheas.greece@gmail.com

  • Ποιοί είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Επικοινωνία

© 2023 ETHEAS.GR - Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
  • Πληρωμές
  • Περιβάλλον
  • Διατροφή/Υγεία

© 2023 ETHEAS.GR - Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των απαραίτητων cookies για την λειτουργία της. Επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης.