• Ποιοί είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 11 Ιουνίου, 2023
ΕΘΕΑΣ
Advertisement
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
    • All
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Εξαγωγές

    ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο 2023

    Κοινή Γεωργική Πολιτική

    Το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2024: 53,8 δισ. ευρώ για την Κοινή Γεωργική Πολιτική

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    ΕΘΕΑΣ: Συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό κ. Γ. Τσακίρη – Ολοκληρώνονται όλες οι αποφάσεις και από αύριο κανονικά η Δήλωση ΟΣΔΕ 2023

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    FAO

    FAO: Υποχώρησε ο δείκτης τιμών των τροφίμων

    Παύλος Σατολιάς

    Παύλος Σατολιάς στον ALPHA 98.9: Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με τη συνεργασία του ΥπΑΑΤ

  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
    • All
    • ΑΛΙΕΙΑ
    • ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ
    • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
    • ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
    • ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    • ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Μηλιά

    Καρπόκαψα μηλιάς – καρυδιάς: Οδηγίες προς τους παραγωγούς

    Συνδεδεμένη Αιγοπρόβειου Κρέατος

    Συνδεδεμένη αιγοπρόβειου κρέατος: Καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση οι λεπτομέρειες για τη χορήγησή της

    Αμπέλι

    Ασθένειες και εχθροί του αμπελιού

    Ταμείο Ανάκαμψης

    Ταμείο Ανάκαμψης: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον «Εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα»

    Πυρηνόκαρπα

    Πυρηνόκαρπα: Ασθένειες και προσβολές από έντομα

    Ευδεμίδα

    Ευδεμίδα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

  • Πληρωμές
    • All
    • ΕΛΓΑ
    • ΟΠΕΚΑ/ΕΦΚΑ/ΟΓΑ
    • ΟΠΕΚΕΠΕ
    ΥπΑΑΤ ΕΛΓΑ

    ΥπΑΑΤ – ΕΛΓΑ: Συνεργασία για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πρόσφατες βροχές και τις χαλαζοπτώσεις

    Πλημμύρες καλλιέργειες

    ΕΘΕΑΣ – Βροχοπτώσεις: Ανάγκη καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών στις καλλιέργειες

    Κοινωνικός Τουρισμός ΟΠΕΚΑ

    Αγροτική Εστία: «Άνοιξαν» οι αιτήσεις για παιδικές κατασκηνώσεις και κοινωνικό τουρισμό

    ΟΠΕΚΑ

    ΟΠΕΚΑ: Την Τρίτη 6 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για την εξαγωγή εξαψήφιου κωδικού στην ΕΑΕ 2023

    Μέτρο 22 ΟΠΕΚΕΠΕ τραπεζικοί λογαριασμοί

    Μέτρο 22: Ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την απόρριψη τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων

  • Περιβάλλον
    Δάση

    Νέοι κανόνες για τη μείωση της αποψίλωσης των δασών

    Natura 2000

    Natura 2000: Καθορίστηκαν οι στόχοι διατήρησης για είδη ορνιθοπανίδας στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών: Παράταση στην υποβολή προτάσεων

    Αποψίλωση Δασών

    Αποψίλωση δασών: Οι αιτίες και τα μέτρα της ΕΕ για την καταπολέμησή της

    Γιώργος Αμυράς ΥΠΕΝ

    ΤΑΙΠΕΔ – ΥΠΕΝ: Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης

    Πλατάνια

    ΥΠΕΝ: Λήψη μέτρων προστασίας για τα πλατάνια

  • Διατροφή/Υγεία
    Αρωματικές ύλες τροφίμων

    Αρωματικές ύλες: Ποιες μπορούν να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα

    Νέοι κανόνες για την ασφάλεια των τροφίμων

    Σπατάλη τροφίμων: 127 κιλά ανά κάτοικο στην ΕΕ το 2020

    Μελέτες για την επισήμανση των τροφίμων

    Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων

    ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχων

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
    • All
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Εξαγωγές

    ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο 2023

    Κοινή Γεωργική Πολιτική

    Το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2024: 53,8 δισ. ευρώ για την Κοινή Γεωργική Πολιτική

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    ΕΘΕΑΣ: Συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό κ. Γ. Τσακίρη – Ολοκληρώνονται όλες οι αποφάσεις και από αύριο κανονικά η Δήλωση ΟΣΔΕ 2023

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    FAO

    FAO: Υποχώρησε ο δείκτης τιμών των τροφίμων

    Παύλος Σατολιάς

    Παύλος Σατολιάς στον ALPHA 98.9: Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με τη συνεργασία του ΥπΑΑΤ

  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
    • All
    • ΑΛΙΕΙΑ
    • ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ
    • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
    • ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
    • ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    • ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Μηλιά

    Καρπόκαψα μηλιάς – καρυδιάς: Οδηγίες προς τους παραγωγούς

    Συνδεδεμένη Αιγοπρόβειου Κρέατος

    Συνδεδεμένη αιγοπρόβειου κρέατος: Καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση οι λεπτομέρειες για τη χορήγησή της

    Αμπέλι

    Ασθένειες και εχθροί του αμπελιού

    Ταμείο Ανάκαμψης

    Ταμείο Ανάκαμψης: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον «Εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα»

    Πυρηνόκαρπα

    Πυρηνόκαρπα: Ασθένειες και προσβολές από έντομα

    Ευδεμίδα

    Ευδεμίδα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

  • Πληρωμές
    • All
    • ΕΛΓΑ
    • ΟΠΕΚΑ/ΕΦΚΑ/ΟΓΑ
    • ΟΠΕΚΕΠΕ
    ΥπΑΑΤ ΕΛΓΑ

    ΥπΑΑΤ – ΕΛΓΑ: Συνεργασία για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πρόσφατες βροχές και τις χαλαζοπτώσεις

    Πλημμύρες καλλιέργειες

    ΕΘΕΑΣ – Βροχοπτώσεις: Ανάγκη καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών στις καλλιέργειες

    Κοινωνικός Τουρισμός ΟΠΕΚΑ

    Αγροτική Εστία: «Άνοιξαν» οι αιτήσεις για παιδικές κατασκηνώσεις και κοινωνικό τουρισμό

    ΟΠΕΚΑ

    ΟΠΕΚΑ: Την Τρίτη 6 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για την εξαγωγή εξαψήφιου κωδικού στην ΕΑΕ 2023

    Μέτρο 22 ΟΠΕΚΕΠΕ τραπεζικοί λογαριασμοί

    Μέτρο 22: Ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την απόρριψη τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων

  • Περιβάλλον
    Δάση

    Νέοι κανόνες για τη μείωση της αποψίλωσης των δασών

    Natura 2000

    Natura 2000: Καθορίστηκαν οι στόχοι διατήρησης για είδη ορνιθοπανίδας στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών: Παράταση στην υποβολή προτάσεων

    Αποψίλωση Δασών

    Αποψίλωση δασών: Οι αιτίες και τα μέτρα της ΕΕ για την καταπολέμησή της

    Γιώργος Αμυράς ΥΠΕΝ

    ΤΑΙΠΕΔ – ΥΠΕΝ: Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης

    Πλατάνια

    ΥΠΕΝ: Λήψη μέτρων προστασίας για τα πλατάνια

  • Διατροφή/Υγεία
    Αρωματικές ύλες τροφίμων

    Αρωματικές ύλες: Ποιες μπορούν να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα

    Νέοι κανόνες για την ασφάλεια των τροφίμων

    Σπατάλη τροφίμων: 127 κιλά ανά κάτοικο στην ΕΕ το 2020

    Μελέτες για την επισήμανση των τροφίμων

    Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων

    ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχων

No Result
View All Result
ΕΘΕΑΣ
No Result
View All Result
Home Διατροφή/Υγεία

Αρωματικές ύλες: Ποιες μπορούν να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα

Αρωματικές ύλες τροφίμων

Αρωματικές ύλες (flavourings) είναι οι ουσίες («φυσικές» και «τεχνητές»), οι οποίες δεν προορίζονται/αναμένονται να καταναλωθούν ως έχουν, αλλά προστίθενται στα τρόφιμα, ώστε στα τελικά παραγόμενα προϊόντα, να:

  • Προσδώσουν συγκεκριμένο άρωμα ή/και γεύση (τέτοια χρήση για παράδειγμα είναι η προσθήκη εκχυλισμάτων εσπεριδοειδών για την παραγωγή αρωματισμένων μη αλκοολούχων ποτών) ή
  • Μεταβάλουν/τροποποιήσουν το άρωμα ή/και τη γεύση, στην περίπτωση κατά την οποία η παραγωγική διαδικασία (όπως η θερμική επεξεργασία) έχει αλλοιώσει τα αυτά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (τέτοια χρήση για παράδειγμα αφορά η προσθήκη αρώματος βανίλιας/εκχυλισμάτων φρούτων σε επιδορπίων γιαουρτιού).

Οι αρωματικές ύλες έχουν μακρά ιστορία ασφαλούς χρήσης στη βιομηχανία τροφίμων και χρησιμοποιούνται ως επί των πλείστων σε ζαχαρώδη, αναψυκτικά, δημητριακά, εκλεκτά αρτοσκευάσματα (όπως κέικ) και επιδόρπια γιαουρτιού για την απόδοση συγκεκριμένης γεύσης ή/και αρώματος. Συνήθως οι αρωματικές ύλες επιτυγχάνουν το τεχνολογικό τους αποτέλεσμα σε πολύ μικρές ποσότητες χρήσης, οπότε η έκθεση του καταναλωτή σε αυτές, μέσω της πρόσληψης τελικών προϊόντων, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Σημειώνεται ότι σε καμία περίπτωση, οι αρωματικές ύλες δεν θα πρέπει, ιδίως, να χρησιμοποιούνται κατά τρόπο παραπλανητικό για τον καταναλωτή σχετικά με θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων τη φύση, τη φρεσκάδα, την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων συστατικών, το φυσικό χαρακτήρα ενός προϊόντος ή της διαδικασίας παραγωγής, ή τη διατροφική αξία του προϊόντος.

Ποιες χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα

Οι αρωματικές ύλες χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν ή να τροποποιήσουν την οσμή και/ή τη γεύση των τροφίμων προς όφελος του καταναλωτή. Για το σκοπό αυτό, η ισχύουσα ενωσιακή νομοθεσία (βλ. κάτωθι) προβλέπει ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται:

Α) Αρωματικές ύλες, οι οποίες χρησιμοποιούνται ή προορίζονται να χρησιμοποιηθούν εντός και επί των τροφίμων,

Β) Συστατικά τροφίμων με αρωματικές ιδιότητες

Γ) Τρόφιμα που περιέχουν αρωματικές ύλες ή/και πρώτες ύλες για συστατικά τροφίμων με αρωματικές ιδιότητες

Δ) Πρώτες ύλες για αρωματικές ύλες ή/και πρώτες ύλες για συστατικά τροφίμων με αρωματικές ιδιότητες.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις αρωματικές ύλες, αυτές διακρίνονται σε στις ακόλουθες έξι κατηγορίες:

  • Αρωματικές ουσίες (flavouring substances). Αυτές αποτελούν χημικές ουσίες, καθορισμένης χημικής δομής, με αρωματικές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα η κιτράλη, η οποία όταν προστίθεται σε τρόφιμα (κυρίως ποτά) δίνει τη χαρακτηριστική γεύση λεμονιού/κίτρου. Άλλες για παράδειγμα είναι η μενθόλη, η βανιλλίνη, κ.ά. Σε αυτές ανήκουν και οι «φυσικές» (natural) αρωματικές ουσίες. Οι φυσικές αρωματικές ουσίες είναι ουσίες που απαντώνται φυσικώς και έχουν εντοπιστεί στη φύση ενώ λαμβάνονται με κατάλληλες φυσικές, ενζυμικές ή μικροβιακές διεργασίες από ύλη φυτικής, ζωικής ή μικροβιακής προέλευσης, είτε σε πρωτογενή κατάσταση είτε μετά από επεξεργασία για ανθρώπινη κατανάλωση. Παράδειγμα φυσικής αρωματικής ύλης είναι η μενθόλη, η οποία λαμβάνεται με κλασματική απόσταξη από έλαιο μέντας και το λιμονένιο, το οποίο λαμβάνεται με απόσταξη με ατμό από πορτοκάλι.
  • Αρωματικά παρασκευάσματα (flavouring preparations). Αφορούν σε άλλα προϊόντα, πλην των αρωματικών ουσιών, τα οποία λαμβάνονται με κατάλληλες φυσικές, ενζυμικές ή μικροβιακές διεργασίες από τρόφιμο ή/και από ύλη φυτικής, ζωικής ή μικροβιακής προέλευσης, πλην των τροφίμων. Παραδείγματα αρωματικών παρασκευασμάτων αποτελούν το εκχύλισμα μέντας, το εκχύλισμα βανίλιας, το έλαιο πορτοκαλιού, κ.ά..
  • Αρωματικές ύλες θερμικής επεξεργασίας (thermal process flavourings). Τα προϊόντα αυτά λαμβάνονται ύστερα από θερμική επεξεργασία μείγματος συστατικών που δεν έχουν αναγκαστικά αρωματικές ιδιότητες και από τα οποία ένα τουλάχιστον περιέχει άζωτο (αμινική ομάδα) και ένα άλλο είναι ανάγον σάκχαρο, οπότε και κατά την παραγωγική διαδικασία αναπτύσσεται η σχετική αρωματική ύλη. Ως τέτοιο παράδειγμα παρατηρείται η ανάδειξη αρώματος στα τρόφιμα κατά το ψήσιμο π.χ. του κρέατος ή του ψωμιού. Ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία αυτή χρησιμοποιούνται για τον αρωματισμό διαφόρων προϊόντων σάλτσας, σως και σούπας.
  • Αρτύματα καπνιστών τροφίμων (smoke flavourings). Ως τέτοια θεωρούνται τα προϊόντα που λαμβάνονται με κλασματοποίηση και απομόνωση καθαρού συμπυκνωμένου καπνού, τα οποία προστίθενται στα τρόφιμα κυρίως για να αποδόσουν/προσδώσουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που επιτυγχάνονται με την παραδοσιακή μέθοδο της κάπνισης.
  • Πρόδρομες αρωματικές ύλες (flavour precursors). Αφορούν προϊόντα, τα οποία αυτά καθ’ αυτά δεν διαθέτουν αναγκαστικά αρωματικές ιδιότητες, αλλά η αρωματική τους ιδιότητα προκύπτει κατά την επεξεργασία τροφίμου με διάσπαση ή αντίδραση με άλλα συστατικά. Παραδείγματα αναφέρονται οι υδατάνθρακες, ολιγοπεπτίδια, αμινοξέα.
  • Άλλες αρωματικές ύλες ή μείγματα αυτών (other flavourings). Είναι ουσίες, οι οποίες δεν κατατάσσονται στις ανωτέρω κατηγορίες, αλλά όταν προστεθούν στα τρόφιμα προσδίδουν άρωμα ή/και γεύση. Ως τέτοιο παράδειγμα είναι ο αιθέρας ρούμι, που αποτελεί μίγμα διαφορετικών αρωματικών συστατικών.
Tags: Αρωματικές ΎλεςΤρόφιμα
Share
Previous Post

ΟΠΕΚΕΠΕ: Συμπληρωματική πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος

Next Post

ΟΠΕΚΕΠΕ: Βασική προτεραιότητα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πληρωμών του 2022 και να ανοίξει σύντομα το ΟΣΔΕ 2023

Related Posts

Διατροφή/Υγεία

Νέοι κανόνες για την ασφάλεια των τροφίμων

7 Δεκεμβρίου, 2022
Διατροφή/Υγεία

Σπατάλη τροφίμων: 127 κιλά ανά κάτοικο στην ΕΕ το 2020

26 Οκτωβρίου, 2022
Διατροφή/Υγεία

Μελέτες για την επισήμανση των τροφίμων

16 Σεπτεμβρίου, 2022
Next Post
ΟΠΕΚΕΠΕ: Βασική προτεραιότητα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πληρωμών του 2022 και να ανοίξει σύντομα το ΟΣΔΕ 2023

ΟΠΕΚΕΠΕ: Βασική προτεραιότητα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πληρωμών του 2022 και να ανοίξει σύντομα το ΟΣΔΕ 2023

Πρόσφατα άρθρα

  • Καρπόκαψα μηλιάς – καρυδιάς: Οδηγίες προς τους παραγωγούς
  • ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο 2023
  • Συνδεδεμένη αιγοπρόβειου κρέατος: Καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση οι λεπτομέρειες για τη χορήγησή της
  • Το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2024: 53,8 δισ. ευρώ για την Κοινή Γεωργική Πολιτική
  • ΕΘΕΑΣ: Συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό κ. Γ. Τσακίρη – Ολοκληρώνονται όλες οι αποφάσεις και από αύριο κανονικά η Δήλωση ΟΣΔΕ 2023
ΕΘΕΑΣ

Η έδρα της ΕΘΕΑΣ βρίσκεται στην Αθήνα, στην οδό Αρκαδίας 26, στους Αμπελόκηπους. Οι υπηρεσίες που παρέχει στηρίζονται στη συγκροτημένη Υπηρεσιακή της δομή, που αποτελείται από έμπειρα και ειδικευμένα στελέχη.

Τελευταία άρθρα

Μηλιά

Καρπόκαψα μηλιάς – καρυδιάς: Οδηγίες προς τους παραγωγούς

9 Ιουνίου, 2023
Εξαγωγές

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο 2023

9 Ιουνίου, 2023

ΕΘΕΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Διεύθυνση: Αρκαδίας 26 – Αμπελόκηποι
TK 11526 Αθήνα

Τηλέφωνο: 2107712469

E-mail: etheas.greece@gmail.com

  • Ποιοί είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Επικοινωνία

© 2023 ETHEAS.GR - Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
  • Πληρωμές
  • Περιβάλλον
  • Διατροφή/Υγεία

© 2023 ETHEAS.GR - Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των απαραίτητων cookies για την λειτουργία της. Επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης.