• Ποιοί είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
ΕΘΕΑΣ
Advertisement
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
    • All
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Εξαγωγές

    ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο 2023

    Κοινή Γεωργική Πολιτική

    Το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2024: 53,8 δισ. ευρώ για την Κοινή Γεωργική Πολιτική

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    ΕΘΕΑΣ: Συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό κ. Γ. Τσακίρη – Ολοκληρώνονται όλες οι αποφάσεις και από αύριο κανονικά η Δήλωση ΟΣΔΕ 2023

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    FAO

    FAO: Υποχώρησε ο δείκτης τιμών των τροφίμων

    Παύλος Σατολιάς

    Παύλος Σατολιάς στον ALPHA 98.9: Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με τη συνεργασία του ΥπΑΑΤ

  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
    • All
    • ΑΛΙΕΙΑ
    • ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ
    • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
    • ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
    • ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    • ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Μηλιά

    Καρπόκαψα μηλιάς – καρυδιάς: Οδηγίες προς τους παραγωγούς

    Συνδεδεμένη Αιγοπρόβειου Κρέατος

    Συνδεδεμένη αιγοπρόβειου κρέατος: Καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση οι λεπτομέρειες για τη χορήγησή της

    Αμπέλι

    Ασθένειες και εχθροί του αμπελιού

    Ταμείο Ανάκαμψης

    Ταμείο Ανάκαμψης: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον «Εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα»

    Πυρηνόκαρπα

    Πυρηνόκαρπα: Ασθένειες και προσβολές από έντομα

    Ευδεμίδα

    Ευδεμίδα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

  • Πληρωμές
    • All
    • ΕΛΓΑ
    • ΟΠΕΚΑ/ΕΦΚΑ/ΟΓΑ
    • ΟΠΕΚΕΠΕ
    ΥπΑΑΤ ΕΛΓΑ

    ΥπΑΑΤ – ΕΛΓΑ: Συνεργασία για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πρόσφατες βροχές και τις χαλαζοπτώσεις

    Πλημμύρες καλλιέργειες

    ΕΘΕΑΣ – Βροχοπτώσεις: Ανάγκη καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών στις καλλιέργειες

    Κοινωνικός Τουρισμός ΟΠΕΚΑ

    Αγροτική Εστία: «Άνοιξαν» οι αιτήσεις για παιδικές κατασκηνώσεις και κοινωνικό τουρισμό

    ΟΠΕΚΑ

    ΟΠΕΚΑ: Την Τρίτη 6 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για την εξαγωγή εξαψήφιου κωδικού στην ΕΑΕ 2023

    Μέτρο 22 ΟΠΕΚΕΠΕ τραπεζικοί λογαριασμοί

    Μέτρο 22: Ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την απόρριψη τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων

  • Περιβάλλον
    Δάση

    Νέοι κανόνες για τη μείωση της αποψίλωσης των δασών

    Natura 2000

    Natura 2000: Καθορίστηκαν οι στόχοι διατήρησης για είδη ορνιθοπανίδας στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών: Παράταση στην υποβολή προτάσεων

    Αποψίλωση Δασών

    Αποψίλωση δασών: Οι αιτίες και τα μέτρα της ΕΕ για την καταπολέμησή της

    Γιώργος Αμυράς ΥΠΕΝ

    ΤΑΙΠΕΔ – ΥΠΕΝ: Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης

    Πλατάνια

    ΥΠΕΝ: Λήψη μέτρων προστασίας για τα πλατάνια

  • Διατροφή/Υγεία
    Αρωματικές ύλες τροφίμων

    Αρωματικές ύλες: Ποιες μπορούν να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα

    Νέοι κανόνες για την ασφάλεια των τροφίμων

    Σπατάλη τροφίμων: 127 κιλά ανά κάτοικο στην ΕΕ το 2020

    Μελέτες για την επισήμανση των τροφίμων

    Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων

    ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχων

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
    • All
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Εξαγωγές

    ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο 2023

    Κοινή Γεωργική Πολιτική

    Το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2024: 53,8 δισ. ευρώ για την Κοινή Γεωργική Πολιτική

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    ΕΘΕΑΣ: Συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό κ. Γ. Τσακίρη – Ολοκληρώνονται όλες οι αποφάσεις και από αύριο κανονικά η Δήλωση ΟΣΔΕ 2023

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    FAO

    FAO: Υποχώρησε ο δείκτης τιμών των τροφίμων

    Παύλος Σατολιάς

    Παύλος Σατολιάς στον ALPHA 98.9: Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με τη συνεργασία του ΥπΑΑΤ

  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
    • All
    • ΑΛΙΕΙΑ
    • ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ
    • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
    • ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
    • ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    • ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Μηλιά

    Καρπόκαψα μηλιάς – καρυδιάς: Οδηγίες προς τους παραγωγούς

    Συνδεδεμένη Αιγοπρόβειου Κρέατος

    Συνδεδεμένη αιγοπρόβειου κρέατος: Καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση οι λεπτομέρειες για τη χορήγησή της

    Αμπέλι

    Ασθένειες και εχθροί του αμπελιού

    Ταμείο Ανάκαμψης

    Ταμείο Ανάκαμψης: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον «Εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα»

    Πυρηνόκαρπα

    Πυρηνόκαρπα: Ασθένειες και προσβολές από έντομα

    Ευδεμίδα

    Ευδεμίδα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

  • Πληρωμές
    • All
    • ΕΛΓΑ
    • ΟΠΕΚΑ/ΕΦΚΑ/ΟΓΑ
    • ΟΠΕΚΕΠΕ
    ΥπΑΑΤ ΕΛΓΑ

    ΥπΑΑΤ – ΕΛΓΑ: Συνεργασία για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πρόσφατες βροχές και τις χαλαζοπτώσεις

    Πλημμύρες καλλιέργειες

    ΕΘΕΑΣ – Βροχοπτώσεις: Ανάγκη καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών στις καλλιέργειες

    Κοινωνικός Τουρισμός ΟΠΕΚΑ

    Αγροτική Εστία: «Άνοιξαν» οι αιτήσεις για παιδικές κατασκηνώσεις και κοινωνικό τουρισμό

    ΟΠΕΚΑ

    ΟΠΕΚΑ: Την Τρίτη 6 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για την εξαγωγή εξαψήφιου κωδικού στην ΕΑΕ 2023

    Μέτρο 22 ΟΠΕΚΕΠΕ τραπεζικοί λογαριασμοί

    Μέτρο 22: Ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την απόρριψη τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων

  • Περιβάλλον
    Δάση

    Νέοι κανόνες για τη μείωση της αποψίλωσης των δασών

    Natura 2000

    Natura 2000: Καθορίστηκαν οι στόχοι διατήρησης για είδη ορνιθοπανίδας στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών: Παράταση στην υποβολή προτάσεων

    Αποψίλωση Δασών

    Αποψίλωση δασών: Οι αιτίες και τα μέτρα της ΕΕ για την καταπολέμησή της

    Γιώργος Αμυράς ΥΠΕΝ

    ΤΑΙΠΕΔ – ΥΠΕΝ: Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης

    Πλατάνια

    ΥΠΕΝ: Λήψη μέτρων προστασίας για τα πλατάνια

  • Διατροφή/Υγεία
    Αρωματικές ύλες τροφίμων

    Αρωματικές ύλες: Ποιες μπορούν να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα

    Νέοι κανόνες για την ασφάλεια των τροφίμων

    Σπατάλη τροφίμων: 127 κιλά ανά κάτοικο στην ΕΕ το 2020

    Μελέτες για την επισήμανση των τροφίμων

    Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων

    ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχων

No Result
View All Result
ΕΘΕΑΣ
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Κλάδεμα αμπελιού: Τι πρέπει να γνωρίζει ο αμπελουργός

Το κλάδεμα του αμπελιού, το οποίο διακρίνεται σε θερινό και χειμερινό. 

Τα χειμερινά κλαδέματα διακρίνονται σε κλάδεμα διαμόρφωσης και κλάδεμα καρποφορίας.

Τα κλαδέματα διαμόρφωσης γίνονται κυρίως τα πρώτα χρόνια της ζωής του πρέμνου – αλλά και αργότερα – με σκοπό την διαμόρφωση ενός λειτουργικού και παραγωγικού σχήματος, ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας που επιθυμούμε.

Αυτά που γίνονται κάθε χρόνο και έχουν σκοπό την ρύθμιση της παραγωγής λέγονται κλαδέματα καρποφορίας. Πέραν των γνωστών αναφορικά με τα κλαδέματα, είτε καρποφορίας, είτε διαμόρφωσης είτε και τα δυο θα πρέπει πρώτα απ? όλα να γνωρίζουμε τη δυναμικότητα της κάθε ποικιλίας και κυρίως το τι επιδιώκουμε από το κλήμα (επιτραπέζιο, οινοποιήσιμο απλά, διπλής ή και τριπλής χρήσης, κληματαριές κλπ).

Εποχή κλαδέματος

Το κλάδεμα είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, γι? αυτό συνήθως ο χρόνος κλαδέματος αποφασίζεται από τον αμπελουργό ανάλογα με τα εργατικά χέρια που διαθέτει και τον προγραμματισμό των εργασιών του. Όμως θα πρέπει να επισημανθούν μερικές χρήσιμες διαπιστώσεις.

Κλαδεύουμε με προτίμηση ημέρες με ήπιο καιρό, στη φάση της σελήνης που «αδειάζει», δηλαδή από την ημέρα της πανσελήνου και έως την ημέρα που αρχίζει πάλι να «γεμίζει».

Όταν σε μια περιοχή ενδημούν βακτηριακές ασθένειες συνιστάται κλάδεμα τον χειμώνα (Ιανουάριο).Για την αποφυγή των μολυσμάτων της Ευτυπίωσης θα πρέπει το κλάδεμα, αν είναι δυνατόν, να γίνεται αργά προς το τέλος Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου λίγο πριν την έναρξη της δακρυόρροιας. Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι το όψιμο κλάδεμα καθυστερεί την εκβλάστηση.

Όταν το αμπέλι είναι νέο, δηλαδή τα πρώτα δύο ή τρία χρόνια, ο αμπελουργός θα πρέπει να αποφασίσει το πώς θα το διαμορφώσει. Δεν θα πρέπει να βιαστούμε σε καμία περίπτωση στο σχήμα διαμόρφωσης, αφού τα τρία τουλάχιστον πρώτα χρόνια, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις «ανεβάσματος και ενδυνάμωσης» του κλήματος, μια πολύ βασική και απαραίτητη εργασία.

Κλάδεμα καρποφορίας

Το κλάδεμα καρποφορίας γίνεται κάθε χειμώνα με σκοπό την ισορροπία μεταξύ των φυτικών και αναπαραγωγικών οργάνων του.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεται προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί κάθε χρόνο μια καλή και ποιοτική παραγωγή χωρίς να μειώνεται η ζωτικότητα του φυτού.

Βασικές αρχές του κλαδέματος καρποφορίας:

  • Το αμπέλι ακροβλαστεί και ακροκαρπεί. Αν αφήσουμε δύο κληματίδες μία με 20 μάτια και μία με δύο μάτια τότε, στην πρώτη θα πετάξει μόνο από τα τελευταία μάτια απ? όπου και θα καρποφορήσει, ενώ στην δεύτερη θα πετάξει και θα καρποφορήσει στα δύο μάτια που αφήσαμε.
  • Πετάνε τα μάτια που βρίσκονται ψηλότερα. Αν μία κληματίδα με δέκα μάτια την καμπυλώσουμε έτσι ώστε κάποια μάτια να είναι ψηλότερα από τα άλλα, τότε αυτά θα πετάξουν τους ζωηρότερους βλαστούς.
  • Το ποια μάτια είναι γόνιμα εξαρτάται από την ποικιλία. Άλλες ποικιλίες δέχονται αυστηρό κλάδεμα στα δύο μάτια έχοντας τα γόνιμα πχ κορινθιακή σταφίδα, σαββατιανό , ενώ άλλες πχ η σουλτανίνα δεν έχει γόνιμα τα τρία πρώτα μάτια.
  • Ο χρωματισμός της ώριμης βέργας επίσης και η διαμόρφωση των ματιών δίνουν πληροφορίες άμεσα για την φυτοϋγειονομική κατάσταση του κλήματος και του τι πρέπει να κάνουμε, βέργες «ημιώριμες», «πράσινες», «αναιμικές», υποτονικής έκπτυξης, με έκδηλα συμπτώματα μυκητολογικών προσβολών (ωΐδιο, περονόσπορος που «πέρασαν» και στη βέργα, ασθένειες ξύλου κ.ά) να κλαδεύονται και να απολυμαίνονται τα εργαλεία οπωσδήποτε μετά την εργασία.
  • Βέβαια απαιτείται κατά τη θερινή περίοδο και ειδικά μετά από έντονες θερμοκρασιακές αναστροφές να κάνουμε μια βόλτα στο αμπέλι και να τσεκάρουμε έκδηλα χαρακτηριστικά ασθενειών ή συμπτωμάτων από τροφοπενίες, μυκητολογικές ασθένειες, ασθένειες ξύλου κλπ ειδική δε προσοχή χρειάζεται για τον έλεγχο της ίσκας, της ευτυπίωσης και της φόμωψης.
  • Κλήματα προσβεβλημένα και «ύποπτα», σημαδεύονται πχ χρωματίζονται με κόκκινη μπογιά ή spray και τα παρακολουθούμε μέχρι το τέλος έτσι ώστε στο κλάδεμα, να κάνουμε τους κατάλληλους χειρισμούς.
  • Επίσης τα τελευταία χρόνια, οι πάγοι της άνοιξης και οι καύσωνες, δημιουργούν όλο και πιο έντονα προβλήματα, γι? αυτό πριν και κατά το κλάδεμα, πρέπει να εντοπίσουμε τα τυχόν «καμένα μάτια» και να κλαδέψουμε αναλόγως.

Το κλάδεμα καρποφορίας έχει σκοπό:

  • Να ισορροπήσει την παραγωγή με τη βλάστηση σε συνδυασμό με την ηλικία και την ευρωστία του πρέμνου στη-μελετώμενη περιοχή.
  • Να ρυθμίσει την παραγωγή έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διακύμανση. μεταξύ των ετών, όπως συμβαίνει στα ακλάδευτα πρέμνα.
  • Να βελτιώσει την ποιότητα της παραγωγής (περιεκτικότητα σε σάκχαρα και οξέα), τις διαστάσεις των σταφυλιών και των ραγών, καθώς και την εμφάνιση τους (σταφύλια αραιά ή πυκνά στην περίπτωση των επιτραπέζιων).
  • Να διατηρήσει το σχήμα.

Το κλάδεμα καρποφορίας ανάλογα με το μήκος των παραγωγικών μονάδων (κεφαλές, αμολυτές) διακρίνεται σε βραχύ, μακρό και μικτό.

Βραχύ κλάδεμα. Στο κλάδεμα αυτό διατηρούνται κεφαλές μέχρι 3 οφθαλμών. Ο αριθμός των κεφαλών που αφήνονται εξαρτάται από την ισχύ και την ηλικία του πρέμνου και τις οικολογικές συνθήκες.

Μακρό κλάδεμα. Σ’ αυτό αφήνονται αμολυτές των 5 έως 7 ή και περισσοτέρων οφθαλμών.

Μικτό κλάδεμα. Σ’ αυτό αφήνονται κεφαλές μέχρι 3 οφθαλμών και αμολυτές με περισσότερους των 4 οφθαλμών.

Η επιλογή ενός κλαδέματος (βραχύ, μακρό ή μικτό) και του μήκους που δίνουμε σε κάθε καρποφόρο μονάδα (κεφαλή ή αμολυτή), επιτρέπουν μια διακύμανση σε ευρέα όρια του όγκου παραγωγής που θα προκύψει (δυναμικού όγκου παραγωγής).

Share
Previous Post

Οι «πράσινες» ενισχύσεις αλλάζουν τη φιλοσοφία της παραγωγής

Next Post

Πτώση στις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων τον Δεκέμβριο του 2022

Related Posts

Μηλιά
ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Καρπόκαψα μηλιάς – καρυδιάς: Οδηγίες προς τους παραγωγούς

9 Ιουνίου, 2023
Εξαγωγές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο 2023

9 Ιουνίου, 2023
Κοινή Γεωργική Πολιτική
ΕΥΡΩΠΗ

Το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2024: 53,8 δισ. ευρώ για την Κοινή Γεωργική Πολιτική

9 Ιουνίου, 2023
Next Post

Πτώση στις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων τον Δεκέμβριο του 2022

Πρόσφατα άρθρα

  • Καρπόκαψα μηλιάς – καρυδιάς: Οδηγίες προς τους παραγωγούς
  • ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο 2023
  • Συνδεδεμένη αιγοπρόβειου κρέατος: Καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση οι λεπτομέρειες για τη χορήγησή της
  • Το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2024: 53,8 δισ. ευρώ για την Κοινή Γεωργική Πολιτική
  • ΕΘΕΑΣ: Συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό κ. Γ. Τσακίρη – Ολοκληρώνονται όλες οι αποφάσεις και από αύριο κανονικά η Δήλωση ΟΣΔΕ 2023
ΕΘΕΑΣ

Η έδρα της ΕΘΕΑΣ βρίσκεται στην Αθήνα, στην οδό Αρκαδίας 26, στους Αμπελόκηπους. Οι υπηρεσίες που παρέχει στηρίζονται στη συγκροτημένη Υπηρεσιακή της δομή, που αποτελείται από έμπειρα και ειδικευμένα στελέχη.

Τελευταία άρθρα

Μηλιά

Καρπόκαψα μηλιάς – καρυδιάς: Οδηγίες προς τους παραγωγούς

9 Ιουνίου, 2023
Εξαγωγές

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο 2023

9 Ιουνίου, 2023

ΕΘΕΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Διεύθυνση: Αρκαδίας 26 – Αμπελόκηποι
TK 11526 Αθήνα

Τηλέφωνο: 2107712469

E-mail: etheas.greece@gmail.com

  • Ποιοί είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Επικοινωνία

© 2023 ETHEAS.GR - Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
  • Πληρωμές
  • Περιβάλλον
  • Διατροφή/Υγεία

© 2023 ETHEAS.GR - Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των απαραίτητων cookies για την λειτουργία της. Επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης.