• Ποιοί είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 11 Ιουνίου, 2023
ΕΘΕΑΣ
Advertisement
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
    • All
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Εξαγωγές

    ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο 2023

    Κοινή Γεωργική Πολιτική

    Το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2024: 53,8 δισ. ευρώ για την Κοινή Γεωργική Πολιτική

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    ΕΘΕΑΣ: Συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό κ. Γ. Τσακίρη – Ολοκληρώνονται όλες οι αποφάσεις και από αύριο κανονικά η Δήλωση ΟΣΔΕ 2023

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    FAO

    FAO: Υποχώρησε ο δείκτης τιμών των τροφίμων

    Παύλος Σατολιάς

    Παύλος Σατολιάς στον ALPHA 98.9: Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με τη συνεργασία του ΥπΑΑΤ

  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
    • All
    • ΑΛΙΕΙΑ
    • ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ
    • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
    • ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
    • ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    • ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Μηλιά

    Καρπόκαψα μηλιάς – καρυδιάς: Οδηγίες προς τους παραγωγούς

    Συνδεδεμένη Αιγοπρόβειου Κρέατος

    Συνδεδεμένη αιγοπρόβειου κρέατος: Καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση οι λεπτομέρειες για τη χορήγησή της

    Αμπέλι

    Ασθένειες και εχθροί του αμπελιού

    Ταμείο Ανάκαμψης

    Ταμείο Ανάκαμψης: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον «Εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα»

    Πυρηνόκαρπα

    Πυρηνόκαρπα: Ασθένειες και προσβολές από έντομα

    Ευδεμίδα

    Ευδεμίδα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

  • Πληρωμές
    • All
    • ΕΛΓΑ
    • ΟΠΕΚΑ/ΕΦΚΑ/ΟΓΑ
    • ΟΠΕΚΕΠΕ
    ΥπΑΑΤ ΕΛΓΑ

    ΥπΑΑΤ – ΕΛΓΑ: Συνεργασία για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πρόσφατες βροχές και τις χαλαζοπτώσεις

    Πλημμύρες καλλιέργειες

    ΕΘΕΑΣ – Βροχοπτώσεις: Ανάγκη καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών στις καλλιέργειες

    Κοινωνικός Τουρισμός ΟΠΕΚΑ

    Αγροτική Εστία: «Άνοιξαν» οι αιτήσεις για παιδικές κατασκηνώσεις και κοινωνικό τουρισμό

    ΟΠΕΚΑ

    ΟΠΕΚΑ: Την Τρίτη 6 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για την εξαγωγή εξαψήφιου κωδικού στην ΕΑΕ 2023

    Μέτρο 22 ΟΠΕΚΕΠΕ τραπεζικοί λογαριασμοί

    Μέτρο 22: Ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την απόρριψη τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων

  • Περιβάλλον
    Δάση

    Νέοι κανόνες για τη μείωση της αποψίλωσης των δασών

    Natura 2000

    Natura 2000: Καθορίστηκαν οι στόχοι διατήρησης για είδη ορνιθοπανίδας στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών: Παράταση στην υποβολή προτάσεων

    Αποψίλωση Δασών

    Αποψίλωση δασών: Οι αιτίες και τα μέτρα της ΕΕ για την καταπολέμησή της

    Γιώργος Αμυράς ΥΠΕΝ

    ΤΑΙΠΕΔ – ΥΠΕΝ: Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης

    Πλατάνια

    ΥΠΕΝ: Λήψη μέτρων προστασίας για τα πλατάνια

  • Διατροφή/Υγεία
    Αρωματικές ύλες τροφίμων

    Αρωματικές ύλες: Ποιες μπορούν να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα

    Νέοι κανόνες για την ασφάλεια των τροφίμων

    Σπατάλη τροφίμων: 127 κιλά ανά κάτοικο στην ΕΕ το 2020

    Μελέτες για την επισήμανση των τροφίμων

    Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων

    ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχων

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
    • All
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Εξαγωγές

    ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο 2023

    Κοινή Γεωργική Πολιτική

    Το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2024: 53,8 δισ. ευρώ για την Κοινή Γεωργική Πολιτική

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    ΕΘΕΑΣ: Συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό κ. Γ. Τσακίρη – Ολοκληρώνονται όλες οι αποφάσεις και από αύριο κανονικά η Δήλωση ΟΣΔΕ 2023

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    ΕΘΕΑΣ: Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    FAO

    FAO: Υποχώρησε ο δείκτης τιμών των τροφίμων

    Παύλος Σατολιάς

    Παύλος Σατολιάς στον ALPHA 98.9: Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με τη συνεργασία του ΥπΑΑΤ

  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
    • All
    • ΑΛΙΕΙΑ
    • ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ
    • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
    • ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
    • ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    • ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Μηλιά

    Καρπόκαψα μηλιάς – καρυδιάς: Οδηγίες προς τους παραγωγούς

    Συνδεδεμένη Αιγοπρόβειου Κρέατος

    Συνδεδεμένη αιγοπρόβειου κρέατος: Καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση οι λεπτομέρειες για τη χορήγησή της

    Αμπέλι

    Ασθένειες και εχθροί του αμπελιού

    Ταμείο Ανάκαμψης

    Ταμείο Ανάκαμψης: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον «Εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα»

    Πυρηνόκαρπα

    Πυρηνόκαρπα: Ασθένειες και προσβολές από έντομα

    Ευδεμίδα

    Ευδεμίδα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

  • Πληρωμές
    • All
    • ΕΛΓΑ
    • ΟΠΕΚΑ/ΕΦΚΑ/ΟΓΑ
    • ΟΠΕΚΕΠΕ
    ΥπΑΑΤ ΕΛΓΑ

    ΥπΑΑΤ – ΕΛΓΑ: Συνεργασία για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πρόσφατες βροχές και τις χαλαζοπτώσεις

    Πλημμύρες καλλιέργειες

    ΕΘΕΑΣ – Βροχοπτώσεις: Ανάγκη καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών στις καλλιέργειες

    Κοινωνικός Τουρισμός ΟΠΕΚΑ

    Αγροτική Εστία: «Άνοιξαν» οι αιτήσεις για παιδικές κατασκηνώσεις και κοινωνικό τουρισμό

    ΟΠΕΚΑ

    ΟΠΕΚΑ: Την Τρίτη 6 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για την εξαγωγή εξαψήφιου κωδικού στην ΕΑΕ 2023

    Μέτρο 22 ΟΠΕΚΕΠΕ τραπεζικοί λογαριασμοί

    Μέτρο 22: Ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την απόρριψη τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων

  • Περιβάλλον
    Δάση

    Νέοι κανόνες για τη μείωση της αποψίλωσης των δασών

    Natura 2000

    Natura 2000: Καθορίστηκαν οι στόχοι διατήρησης για είδη ορνιθοπανίδας στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών: Παράταση στην υποβολή προτάσεων

    Αποψίλωση Δασών

    Αποψίλωση δασών: Οι αιτίες και τα μέτρα της ΕΕ για την καταπολέμησή της

    Γιώργος Αμυράς ΥΠΕΝ

    ΤΑΙΠΕΔ – ΥΠΕΝ: Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης

    Πλατάνια

    ΥΠΕΝ: Λήψη μέτρων προστασίας για τα πλατάνια

  • Διατροφή/Υγεία
    Αρωματικές ύλες τροφίμων

    Αρωματικές ύλες: Ποιες μπορούν να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα

    Νέοι κανόνες για την ασφάλεια των τροφίμων

    Σπατάλη τροφίμων: 127 κιλά ανά κάτοικο στην ΕΕ το 2020

    Μελέτες για την επισήμανση των τροφίμων

    Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων

    ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχων

No Result
View All Result
ΕΘΕΑΣ
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Συστάσεις προς τους ελαιοκαλλιεργητές για το γλοιοσπόριο

Ενημέρωση από την ΔΑΟΚ Μεσσηνίας. 

Το γλοιοσπόριο ή ανθράκωση, αποτελεί πλέον μία από τις σημαντικές ασθένειες της ελιάς που μπορεί να προκαλέσει ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση των καρπών σε ελαιοποιήσιμες και επιτραπέζιες ποικιλίες ελιάς. Το ελαιόλαδο έχει δυσάρεστη γεύση, υπέρυθρο χρώμα, είναι θολό και παρουσιάζει χημικές μεταβολές στη σύστασή του, όπως υψηλή οξύτητα, καθώς και σημαντική μείωση αντιοξειδωτικών ουσιών.

Η ασθένεια αυτή στην Ισπανία είναι γνωστή από το 1930, ως «σαπούνι φρούτων», ενώ στην Ιταλία από το 1950 ως «λέπρα».

Στη χώρα μας πρωτοεμφανίστηκε το 1920 στην Κέρκυρα, ως «παστέλα», στην ποικιλία Λιανολιά. Η περιοδική έξαρση της ασθένειας που παρατηρείται στην περιοχή μας από το 2016 είναι απότοκο της κλιματικής αλλαγής.

Η ανάπτυξη του μύκητα φαίνεται να είναι βέλτιστη σε θερμοκρασία 10° – 25°C (ιδανική 25° C). Αντίθετα, η ανάπτυξη σταματά στους 0° C και είναι ελάχιστη στους 29°C. Όταν αυτές οι συνθήκες συνδυάζονται με υψηλή σχετική υγρασία και βροχοπτώσεις, η μόλυνση εξαπλώνεται και μπορεί να οδηγήσει σε ξέσπασμα επιδημίας σε μια περιοχή.

Ο κύκλος ζωής της νόσου ξεκινά την άνοιξη, όταν η θερμοκρασία αυξάνεται. Η ανθοφορία είναι το πιο κρίσιμο στάδιο για την εγκατάσταση και την εξάπλωση του μύκητα. Η μεταφορά του μολύσματος στα άνθη γίνεται μέσω της υψηλής σχετικής υγρασίας και του αέρα. Ακόμη και χωρίς ισχυρή βροχόπτωση, το μόλυσμα διαδίδεται πολύ εύκολα. Τα προσβεβλημένα άνθη αποκτούν καστανοκόκκινο μεταχρωματισμό με αποτέλεσμα τη μείωση της ανθοφορίας και της καρπόδεσης. Στη συνέχεια, ο μύκητας εισέρχεται στο νεαρό καρπίδιο, προκαλώντας την λανθάνουσα προσβολή, δεν υπάρχουν δηλαδή εμφανή συμπτώματα της ασθένειας. Ο μύκητας δρα «αθόρυβα», λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν το καλοκαίρι.

Στο τέλος του καλοκαιριού, που η θερμοκρασία αρχίζει να μειώνεται και ιδιαίτερα στις αρχές του φθινοπώρου, με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχοπτώσεις, ενεργοποιείται η λανθάνουσα μορφή του μύκητα και η ασθένεια αρχίζει να αναπτύσσεται στους άγουρους καρπούς.

Αργότερα, το φθινόπωρο και το χειμώνα, και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, οι καρποί που πλησιάζουν στην ωρίμανση γίνονται πιο ευάλωτοι στη μόλυνση. Η προσβολή του ελαιοκάρπου από εχθρούς, όπως ο δάκος, αποτελεί προαιρετικό παράγοντα εκδήλωσης της ασθένειας, καθώς ο μύκητας μπορεί να προσβάλει ώριμους καρπούς, οι οποίοι δεν έφεραν κανένα τραυματισμό, εξ ίσου αποτελεσματικά με καρπούς που είχαν προηγούμενα τραυματιστεί. Σε ποικιλίες με επιμήκεις καρπούς (Καλαμών), η σήψη ξεκινά συνήθως από το κορυφαίο άκρο και επεκτείνεται στην υπόλοιπη επιφάνεια.

Γενικά, οι προσβεβλημένοι καρποί παρουσιάζουν κυκλικές βυθισμένες κηλίδες ή ομόκεντρους δακτυλίους. Οι προσβεβλημένοι ώριμοι καρποί εμφανίζουν μια εσωτερική φαιά σήψη της σάρκας γύρω από τις κηλίδες και είτε πέφτουν στο έδαφος και σαπίζουν ολοκληρωτικά είτε μένουν προσκολλημένοι στο δένδρο, με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται, να συρρικνώνονται και να μουμιοποιούνται, αποτελώντας πηγή μολυσμάτων για την επόμενη άνοιξη.

Οι φυτοτοξίνες που παράγονται από το παθογόνο στους προσβεβλημένους καρπούς προκαλούν ένα δευτερογενές σύνδρομο, τη χλώρωση των φύλλων, τον μαρασμό των ποδίσκων και των κλαδίσκων.

Η μεταφορά του μολύσματος στα φύλλα γίνεται άμεσα μέσω της επιδερμίδας ή έμμεσα μέσω του μίσχου. Η προσβολή στα φύλλα ξεκινά στην κορυφή του ελάσματος και εκδηλώνεται με κηλίδες καστανού χρώματος ή χλωρωτικού καστανοκίτρινου.
Τα μολυσμένα φύλλα καρουλιάζουν προς τα πάνω και πέφτουν στο έδαφος. Μπορεί να προκληθεί σημαντική αποφύλλωση των κλάδων. Η ασθένεια προσδίδει στους μίσχους σκοτεινό χρώμα καπνιάς. Ο μύκητας διαχειμάζει σε προσβεβλημένους καρπούς που έχουν παραμείνει στο δέντρο ή έχουν πέσει στο έδαφος, φύλλα και ποδίσκους.

Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της ασθένειας απαιτούνται καλλιεργητικά μέτρα και μέτρα χημικού ελέγχου:

  • Αφαίρεση κλαδιών με μουμιοποιημένους καρπούς.
  • Ορθολογικό κλάδεμα για καλύτερο αερισμό του δένδρου, μείωση της σχετικής υγρασίας στο εσωτερικό της κόμης και ομοιόμορφη κάλυψη από το ψεκαστικό υγρό
  • Ελαφριά κατεργασία του εδάφους για ενσωμάτωση των μουμιοποιημένων καρπών ή ξύσιμο των κτημάτων
  • Ισορροπημένες λιπάνσεις για ανθεκτικούς καρπούς.
  • Πρώιμη συγκομιδή για την αποφυγή δευτερογενών μολύνσεων σε ώριμους καρπούς.
  • Πρόγραμμα ψεκασμών με εγκεκριμένες δραστικές ουσίες, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας, τις περιόδους αιχμής της ανάπτυξης του μύκητα. Για να είναι αποτελεσματικοί οι ψεκασμοί πρέπει να γίνεται καθολικός ψεκασμός του δένδρου με πλήρη διαβροχή αυτού. Ο σημαντικότερος ψεκασμός, ο οποίος συμπίπτει με τα αρχικά μολύσματα είναι κατά το κρόκιασμα των ταξιανθιών. Σε περιοχές που έχουν υψηλή πίεση προσβολής γλοιοσπορίου συνιστάται επιπλέον επέμβαση στο νεαρό καρπίδιο, αμέσως μετά την καρπόδεση. Στις αρχές του φθινοπώρου, πριν ξεκινήσουν οι πρώτες βροχές και πέσει η θερμοκρασία, συστήνεται ένας επιπλέον ψεκασμός. Εφόσον κριθεί απαραίτητο και ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες (υγρασία, θερμοκρασία) που θα επικρατήσουν, οι ψεκασμοί θα επαναληφθούν το φθινόπωρο. Θα πρέπει να γίνεται εναλλαγή των διαθέσιμων εγκεκριμένων δραστικών ουσιών προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη ανθεκτικών πληθυσμών του παθογόνου.
Share
Previous Post

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού – ΕΘΕΑΣ: Ενημερωτική ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ

Next Post

Πράσινο φως σε εντομοκτόνα για κρεμμύδι και φράουλα

Related Posts

Μηλιά
ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Καρπόκαψα μηλιάς – καρυδιάς: Οδηγίες προς τους παραγωγούς

9 Ιουνίου, 2023
Εξαγωγές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο 2023

9 Ιουνίου, 2023
Κοινή Γεωργική Πολιτική
ΕΥΡΩΠΗ

Το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2024: 53,8 δισ. ευρώ για την Κοινή Γεωργική Πολιτική

9 Ιουνίου, 2023
Next Post

Πράσινο φως σε εντομοκτόνα για κρεμμύδι και φράουλα

Πρόσφατα άρθρα

  • Καρπόκαψα μηλιάς – καρυδιάς: Οδηγίες προς τους παραγωγούς
  • ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο 2023
  • Συνδεδεμένη αιγοπρόβειου κρέατος: Καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση οι λεπτομέρειες για τη χορήγησή της
  • Το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2024: 53,8 δισ. ευρώ για την Κοινή Γεωργική Πολιτική
  • ΕΘΕΑΣ: Συνάντηση του Προεδρείου με τον υπουργό κ. Γ. Τσακίρη – Ολοκληρώνονται όλες οι αποφάσεις και από αύριο κανονικά η Δήλωση ΟΣΔΕ 2023
ΕΘΕΑΣ

Η έδρα της ΕΘΕΑΣ βρίσκεται στην Αθήνα, στην οδό Αρκαδίας 26, στους Αμπελόκηπους. Οι υπηρεσίες που παρέχει στηρίζονται στη συγκροτημένη Υπηρεσιακή της δομή, που αποτελείται από έμπειρα και ειδικευμένα στελέχη.

Τελευταία άρθρα

Μηλιά

Καρπόκαψα μηλιάς – καρυδιάς: Οδηγίες προς τους παραγωγούς

9 Ιουνίου, 2023
Εξαγωγές

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο 2023

9 Ιουνίου, 2023

ΕΘΕΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Διεύθυνση: Αρκαδίας 26 – Αμπελόκηποι
TK 11526 Αθήνα

Τηλέφωνο: 2107712469

E-mail: etheas.greece@gmail.com

  • Ποιοί είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Επικοινωνία

© 2023 ETHEAS.GR - Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
  • Πληρωμές
  • Περιβάλλον
  • Διατροφή/Υγεία

© 2023 ETHEAS.GR - Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των απαραίτητων cookies για την λειτουργία της. Επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης.