Δημοσιεύθηκε η απόφαση, μέσω της οποίας καθορίζεται το ύψος ενίσχυσης για το έτος 2023 ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού, πρόβειου και αίγειου γάλακτος, παραγόμενου στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, που προορίζεται για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών και γιαούρτης, ως εξής:
(α) σε 44,31 € ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού γάλακτος,
(β) σε 50,65 € ανά επιλέξιμο τόνο αίγειου γάλακτος,
(γ) σε 69,64 € ανά επιλέξιμο τόνο πρόβειου γάλακτος.
Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 4.337.000 €, εκ του οποίου το ποσό των 3.790.000 € καλύπτεται από ενωσιακή χρηματοδότηση και το ποσό 547.000 € από εθνική χρηματοδότηση.
Η απόφαση ισχύει για τις αιτήσεις ενίσχυσης που υποβλήθηκαν για το έτος 2023.