• Ποιοί είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΕΘΕΑΣ
Advertisement
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
    • Όλα
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Εθνική Επιτροπή Κερασιού

    ΕΘΕΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Κερασιού

    ΕΘΕΑΣ Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας

    ΕΘΕΑΣ: Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας – Το νέο μεγάλο εγχείρημα

    Η Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας έγινε νέο μέλος της ΕΘΕΑΣ

    Η Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας έγινε νέο μέλος της ΕΘΕΑΣ

    ΥΠΑΑΤ

    Ο Γιώργος Τσακίρης υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    Ανοίγει η αγορά της Βραζιλίας για τα ελληνικά ακτινίδια

    Ανοίγει η αγορά της Βραζιλίας για τα ελληνικά ακτινίδια

    Υδατοκαλλιέργειες

    ΥπΑΑΤ: Πληρωμές ύψους 38,6 εκατ. ευρώ σε αλιείς και ιχθυοκαλλιεργητές

  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
    • Όλα
    • ΑΛΙΕΙΑ
    • ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ
    • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
    • ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
    • ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    • ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Βαμβάκι

    Νέα ΚΑΠ 2023-2027: Καθορίστηκαν οι απαιτήσεις για τη χορήγηση της ειδικής βάμβακος

    Κομφούζιο

    Κομφούζιο: Το ύψος της ενίσχυσης και οι δικαιούχοι

    Συνδεδεμένες Ενισχύσεις: Πώς θα δοθούν στον τομέα του βόειου κρέατος

    Συνδεδεμένες Ενισχύσεις: Πώς θα δοθούν στον τομέα του βόειου κρέατος

    Σχέδια Βελτίωσης

    Σχέδια Βελτίωσης: Δόθηκε παράταση για την υποβολή αιτήσεων έως τις 30 Ιουνίου

    Μηλιά

    Μηλιά – αχλαδιά: Χρήσιμες συμβουλές για τους παραγωγούς

    Ακτινίδιο Πιερίας

    Ακτινίδιο Πιερίας: Ισχυρισμοί υγείας με βάση τη βιταμίνη C

  • Πληρωμές
    • Όλα
    • ΕΛΓΑ
    • ΟΠΕΚΑ/ΕΦΚΑ/ΟΓΑ
    • ΟΠΕΚΕΠΕ
    Νέα ΚΑΠ

    Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027: Ημερίδα ενημέρωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές ύψους 70,96 εκατ. ευρώ σε 73.992 δικαιούχους

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 30 εκατ. ευρώ σε 38.000 δικαιούχους

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι ισχύει με την προθεσμία λήψης κωδικού για το ΟΣΔΕ 2023

    ΟΠΕΚΕΠΕ de minimis

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν αποζημιώσεις de minimis

    Αυτόχθονες Φυλές

    Αυτόχθονες φυλές: Ξεκινά η υποβολή των παραστατικών

  • Περιβάλλον
    Δάση

    Νέοι κανόνες για τη μείωση της αποψίλωσης των δασών

    Natura 2000

    Natura 2000: Καθορίστηκαν οι στόχοι διατήρησης για είδη ορνιθοπανίδας στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών: Παράταση στην υποβολή προτάσεων

    Αποψίλωση Δασών

    Αποψίλωση δασών: Οι αιτίες και τα μέτρα της ΕΕ για την καταπολέμησή της

    Γιώργος Αμυράς ΥΠΕΝ

    ΤΑΙΠΕΔ – ΥΠΕΝ: Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης

    Πλατάνια

    ΥΠΕΝ: Λήψη μέτρων προστασίας για τα πλατάνια

  • Διατροφή/Υγεία
    Αρωματικές ύλες τροφίμων

    Αρωματικές ύλες: Ποιες μπορούν να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα

    Νέοι κανόνες για την ασφάλεια των τροφίμων

    Σπατάλη τροφίμων: 127 κιλά ανά κάτοικο στην ΕΕ το 2020

    Μελέτες για την επισήμανση των τροφίμων

    Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων

    ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχων

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
    • Όλα
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Εθνική Επιτροπή Κερασιού

    ΕΘΕΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Κερασιού

    ΕΘΕΑΣ Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας

    ΕΘΕΑΣ: Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας – Το νέο μεγάλο εγχείρημα

    Η Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας έγινε νέο μέλος της ΕΘΕΑΣ

    Η Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας έγινε νέο μέλος της ΕΘΕΑΣ

    ΥΠΑΑΤ

    Ο Γιώργος Τσακίρης υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    Ανοίγει η αγορά της Βραζιλίας για τα ελληνικά ακτινίδια

    Ανοίγει η αγορά της Βραζιλίας για τα ελληνικά ακτινίδια

    Υδατοκαλλιέργειες

    ΥπΑΑΤ: Πληρωμές ύψους 38,6 εκατ. ευρώ σε αλιείς και ιχθυοκαλλιεργητές

  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
    • Όλα
    • ΑΛΙΕΙΑ
    • ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ
    • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
    • ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
    • ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    • ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Βαμβάκι

    Νέα ΚΑΠ 2023-2027: Καθορίστηκαν οι απαιτήσεις για τη χορήγηση της ειδικής βάμβακος

    Κομφούζιο

    Κομφούζιο: Το ύψος της ενίσχυσης και οι δικαιούχοι

    Συνδεδεμένες Ενισχύσεις: Πώς θα δοθούν στον τομέα του βόειου κρέατος

    Συνδεδεμένες Ενισχύσεις: Πώς θα δοθούν στον τομέα του βόειου κρέατος

    Σχέδια Βελτίωσης

    Σχέδια Βελτίωσης: Δόθηκε παράταση για την υποβολή αιτήσεων έως τις 30 Ιουνίου

    Μηλιά

    Μηλιά – αχλαδιά: Χρήσιμες συμβουλές για τους παραγωγούς

    Ακτινίδιο Πιερίας

    Ακτινίδιο Πιερίας: Ισχυρισμοί υγείας με βάση τη βιταμίνη C

  • Πληρωμές
    • Όλα
    • ΕΛΓΑ
    • ΟΠΕΚΑ/ΕΦΚΑ/ΟΓΑ
    • ΟΠΕΚΕΠΕ
    Νέα ΚΑΠ

    Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027: Ημερίδα ενημέρωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές ύψους 70,96 εκατ. ευρώ σε 73.992 δικαιούχους

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 30 εκατ. ευρώ σε 38.000 δικαιούχους

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι ισχύει με την προθεσμία λήψης κωδικού για το ΟΣΔΕ 2023

    ΟΠΕΚΕΠΕ de minimis

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν αποζημιώσεις de minimis

    Αυτόχθονες Φυλές

    Αυτόχθονες φυλές: Ξεκινά η υποβολή των παραστατικών

  • Περιβάλλον
    Δάση

    Νέοι κανόνες για τη μείωση της αποψίλωσης των δασών

    Natura 2000

    Natura 2000: Καθορίστηκαν οι στόχοι διατήρησης για είδη ορνιθοπανίδας στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών: Παράταση στην υποβολή προτάσεων

    Αποψίλωση Δασών

    Αποψίλωση δασών: Οι αιτίες και τα μέτρα της ΕΕ για την καταπολέμησή της

    Γιώργος Αμυράς ΥΠΕΝ

    ΤΑΙΠΕΔ – ΥΠΕΝ: Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης

    Πλατάνια

    ΥΠΕΝ: Λήψη μέτρων προστασίας για τα πλατάνια

  • Διατροφή/Υγεία
    Αρωματικές ύλες τροφίμων

    Αρωματικές ύλες: Ποιες μπορούν να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα

    Νέοι κανόνες για την ασφάλεια των τροφίμων

    Σπατάλη τροφίμων: 127 κιλά ανά κάτοικο στην ΕΕ το 2020

    Μελέτες για την επισήμανση των τροφίμων

    Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων

    ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχων

No Result
View All Result
ΕΘΕΑΣ
No Result
View All Result
Αρχική Γεωργία – Κτηνοτροφία ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ

Μελισσοκόμοι: Όσα πρέπει να γνωρίζουν για τις διατάξεις υγιεινής

Μελισσοκόμοι

Μελισσοκόμοι: Οι διατάξεις υγιεινής που αφορούν στην πρωτογενή παραγωγή και στις συναφείς εργασίες.

Γενικές διατάξεις

1. Οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων μελισσοκομίας εφαρμόζουν ορθούς κανόνες μεταφοράς, χειρισμού και αποθήκευσης, ώστε να μην αλλοιώνεται ουσιαστικά η φύση του μελιού κατά την έννοια του άρθρου 67 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

2. Οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων μελισσοκομίας διασφαλίζουν την ύπαρξη κατάλληλων χώρων:

α) εκτέλεσης εργασιών που συνδέονται αποκλειστικά με τη συλλογή και το χειρισμό μελιού,

β) φύλαξης εξοπλισμού, εργαλείων και συσκευών που χρησιμοποιούνται κατά την συλλογή και το χειρισμό μελιού,

γ) αποθήκευσης του μελιού, των υλικών συσκευασίας, υλικών καθαρισμού και ζωικών υποπροϊόντων που δεν προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Διατάξεις υγιεινής

1. Οι χώροι πρέπει να διατηρούνται καθαροί και σε καλή κατάσταση.

2. Ο σχεδιασμός, η διαρρύθμιση, η κατασκευή, η χωροθέτηση και οι διαστάσεις των χώρων πρέπει:

α) να επιτρέπουν επαρκή συντήρηση, καθαρισμό ή/και απολύμανση, να αποτρέπουν ή να περιορίζουν στο ελάχιστο την αερόφερτη μόλυνση και να διαθέτουν κατάλληλο χώρο εργασίας που να επιτρέπει την υγιεινή εκτέλεση όλων των εργασιών

β) να προστατεύουν από τη συσσώρευση ρύπων, την επαφή με τοξικά υλικά, την πτώση σωματιδίων μέσα στο μέλι και τη συμπύκνωση υδρατμών ή το σχηματισμό ανεπιθύμητης μούχλας στις επιφάνειες

γ) και όταν είναι αναγκαίο, να παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες χειρισμού και αποθήκευσης και με επαρκή χωρητικότητα για τη διατήρηση του μελιού.

3. Ο εξοπλισμός, τα δοχεία και τα εργαλεία πρέπει να διατηρούνται καθαρά και, όταν είναι αναγκαίο, μετά τον καθαρισμό, να απολυμαίνονται με τον κατάλληλο τρόπο.

4. Πρέπει να υπάρχουν κατάλληλα και επαρκή μέσα φυσικού ή μηχανικού αερισμού και φωτισμού.

5. Για όλες τις χρήσεις πρέπει να χρησιμοποιείται πόσιμο νερό.

6. Το προσωπικό το οποίο χειρίζεται το μέλι πρέπει είναι υγιές και να εκπαιδεύεται σε θέματα κινδύνων της υγείας.

7. Πρέπει να προλαμβάνεται η μόλυνση από ζώα και επιβλαβείς οργανισμούς.

8. Η αποθήκευση και ο χειρισμός των αποβλήτων και των επικίνδυνων ουσιών να γίνονται έτσι ώστε να προλαμβάνεται η μόλυνση.

9. Οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων πρέπει να αναλαμβάνουν τη προσήκουσα διορθωτική δράση όταν τους γνωστοποιούνται προβλήματα που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια επίσημων ελέγχων.

Τήρηση αρχείων

1. Οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων μελισσοκομίας καταρτίζουν καταλλήλως αρχεία τα οποία τηρούνται επί πέντε (5) έτη από την ημερομηνία παραγωγής του μελιού. Οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων μελισσοκομίας θέτουν στη διάθεση των αρμόδιων αρχών τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα εν λόγω αρχεία, όταν ζητηθούν.

2. Οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων μελισσοκομίας πρέπει, ειδικότερα, να τηρούν αρχεία σχετικά με:

α) την παραγωγή και τη διάθεση μελιού

β) την απολύμανση και την καθαριότητα των χώρων και του εξοπλισμού

γ) την συντήρηση του εξοπλισμού

δ) τα κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα ή άλλες θεραπευτικές αγωγές που παρέχονται στα ζώα, τις ημερομηνίες χορήγησης και τις περιόδους παύσης χορήγησης

ε) τα αποτελέσματα αναλύσεων που πραγματοποιούνται σε δείγματα μελιού δείγματα που λαμβάνονται και

στ) τυχόν σχετικές εκθέσεις ελέγχων που διενεργούνται από τις αρμόδιες αρχές.

Tags: ΔιατάξειςΜελισσοκομία
Share
Προηγούμενο άρθρο

Ελιά: Ασθένειες και προσβολές από έντομα – Τρόποι αντιμετώπισης

Επόμενο άρθρο

Μέχρι 31 Μαρτίου η δήλωση για την ιδιότητα του κατ’ επάγγελμα αγρότη

Σχετικά άρθρα

Μελισσοκομία
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ

EE: Περισσότερες από 8 εκατ. κυψέλες στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις

22 Μαΐου, 2023
Μελισσοκομία
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ

Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας

18 Μαΐου, 2023
Αποδεικτικά στοιχεία αύξησης αριθμού μελισσοσμηνών
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ

Μελισσοκομία: Τα αποδεικτικά στοιχεία αύξησης του αριθμού των μελισσοσμηνών

17 Μαΐου, 2023
Επόμενο άρθρο
Φωτοβολταϊκά

Μέχρι 31 Μαρτίου η δήλωση για την ιδιότητα του κατ' επάγγελμα αγρότη

Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΘΕΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Κερασιού
  • ΕΘΕΑΣ: Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας – Το νέο μεγάλο εγχείρημα
  • Η Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας έγινε νέο μέλος της ΕΘΕΑΣ
  • Νέα ΚΑΠ 2023-2027: Καθορίστηκαν οι απαιτήσεις για τη χορήγηση της ειδικής βάμβακος
  • Κομφούζιο: Το ύψος της ενίσχυσης και οι δικαιούχοι
ΕΘΕΑΣ

Η έδρα της ΕΘΕΑΣ βρίσκεται στην Αθήνα, στην οδό Αρκαδίας 26, στους Αμπελόκηπους. Οι υπηρεσίες που παρέχει στηρίζονται στη συγκροτημένη Υπηρεσιακή της δομή, που αποτελείται από έμπειρα και ειδικευμένα στελέχη.

Τελευταία άρθρα

Εθνική Επιτροπή Κερασιού

ΕΘΕΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Κερασιού

27 Μαΐου, 2023
ΕΘΕΑΣ Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας

ΕΘΕΑΣ: Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας – Το νέο μεγάλο εγχείρημα

26 Μαΐου, 2023

ΕΘΕΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Διεύθυνση: Αρκαδίας 26 – Αμπελόκηποι
TK 11526 Αθήνα

Τηλέφωνο: 2107712469

E-mail: etheas.greece@gmail.com

  • Ποιοί είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Επικοινωνία

© 2023 ETHEAS.GR - Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
  • Πληρωμές
  • Περιβάλλον
  • Διατροφή/Υγεία

© 2023 ETHEAS.GR - Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των απαραίτητων cookies για την λειτουργία της. Επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης.