• Ποιοί είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
ΕΘΕΑΣ
Advertisement
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
    • Όλα
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Εθνική Επιτροπή Κερασιού

    ΕΘΕΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Κερασιού

    ΕΘΕΑΣ Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας

    ΕΘΕΑΣ: Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας – Το νέο μεγάλο εγχείρημα

    Η Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας έγινε νέο μέλος της ΕΘΕΑΣ

    Η Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας έγινε νέο μέλος της ΕΘΕΑΣ

    ΥΠΑΑΤ

    Ο Γιώργος Τσακίρης υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    Ανοίγει η αγορά της Βραζιλίας για τα ελληνικά ακτινίδια

    Ανοίγει η αγορά της Βραζιλίας για τα ελληνικά ακτινίδια

    Υδατοκαλλιέργειες

    ΥπΑΑΤ: Πληρωμές ύψους 38,6 εκατ. ευρώ σε αλιείς και ιχθυοκαλλιεργητές

  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
    • Όλα
    • ΑΛΙΕΙΑ
    • ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ
    • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
    • ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
    • ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    • ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Βαμβάκι

    Νέα ΚΑΠ 2023-2027: Καθορίστηκαν οι απαιτήσεις για τη χορήγηση της ειδικής βάμβακος

    Κομφούζιο

    Κομφούζιο: Το ύψος της ενίσχυσης και οι δικαιούχοι

    Συνδεδεμένες Ενισχύσεις: Πώς θα δοθούν στον τομέα του βόειου κρέατος

    Συνδεδεμένες Ενισχύσεις: Πώς θα δοθούν στον τομέα του βόειου κρέατος

    Σχέδια Βελτίωσης

    Σχέδια Βελτίωσης: Δόθηκε παράταση για την υποβολή αιτήσεων έως τις 30 Ιουνίου

    Μηλιά

    Μηλιά – αχλαδιά: Χρήσιμες συμβουλές για τους παραγωγούς

    Ακτινίδιο Πιερίας

    Ακτινίδιο Πιερίας: Ισχυρισμοί υγείας με βάση τη βιταμίνη C

  • Πληρωμές
    • Όλα
    • ΕΛΓΑ
    • ΟΠΕΚΑ/ΕΦΚΑ/ΟΓΑ
    • ΟΠΕΚΕΠΕ
    Νέα ΚΑΠ

    Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027: Ημερίδα ενημέρωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές ύψους 70,96 εκατ. ευρώ σε 73.992 δικαιούχους

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 30 εκατ. ευρώ σε 38.000 δικαιούχους

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι ισχύει με την προθεσμία λήψης κωδικού για το ΟΣΔΕ 2023

    ΟΠΕΚΕΠΕ de minimis

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν αποζημιώσεις de minimis

    Αυτόχθονες Φυλές

    Αυτόχθονες φυλές: Ξεκινά η υποβολή των παραστατικών

  • Περιβάλλον
    Δάση

    Νέοι κανόνες για τη μείωση της αποψίλωσης των δασών

    Natura 2000

    Natura 2000: Καθορίστηκαν οι στόχοι διατήρησης για είδη ορνιθοπανίδας στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών: Παράταση στην υποβολή προτάσεων

    Αποψίλωση Δασών

    Αποψίλωση δασών: Οι αιτίες και τα μέτρα της ΕΕ για την καταπολέμησή της

    Γιώργος Αμυράς ΥΠΕΝ

    ΤΑΙΠΕΔ – ΥΠΕΝ: Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης

    Πλατάνια

    ΥΠΕΝ: Λήψη μέτρων προστασίας για τα πλατάνια

  • Διατροφή/Υγεία
    Αρωματικές ύλες τροφίμων

    Αρωματικές ύλες: Ποιες μπορούν να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα

    Νέοι κανόνες για την ασφάλεια των τροφίμων

    Σπατάλη τροφίμων: 127 κιλά ανά κάτοικο στην ΕΕ το 2020

    Μελέτες για την επισήμανση των τροφίμων

    Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων

    ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχων

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
    • Όλα
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Εθνική Επιτροπή Κερασιού

    ΕΘΕΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Κερασιού

    ΕΘΕΑΣ Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας

    ΕΘΕΑΣ: Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας – Το νέο μεγάλο εγχείρημα

    Η Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας έγινε νέο μέλος της ΕΘΕΑΣ

    Η Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας έγινε νέο μέλος της ΕΘΕΑΣ

    ΥΠΑΑΤ

    Ο Γιώργος Τσακίρης υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    Ανοίγει η αγορά της Βραζιλίας για τα ελληνικά ακτινίδια

    Ανοίγει η αγορά της Βραζιλίας για τα ελληνικά ακτινίδια

    Υδατοκαλλιέργειες

    ΥπΑΑΤ: Πληρωμές ύψους 38,6 εκατ. ευρώ σε αλιείς και ιχθυοκαλλιεργητές

  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
    • Όλα
    • ΑΛΙΕΙΑ
    • ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ
    • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
    • ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
    • ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    • ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Βαμβάκι

    Νέα ΚΑΠ 2023-2027: Καθορίστηκαν οι απαιτήσεις για τη χορήγηση της ειδικής βάμβακος

    Κομφούζιο

    Κομφούζιο: Το ύψος της ενίσχυσης και οι δικαιούχοι

    Συνδεδεμένες Ενισχύσεις: Πώς θα δοθούν στον τομέα του βόειου κρέατος

    Συνδεδεμένες Ενισχύσεις: Πώς θα δοθούν στον τομέα του βόειου κρέατος

    Σχέδια Βελτίωσης

    Σχέδια Βελτίωσης: Δόθηκε παράταση για την υποβολή αιτήσεων έως τις 30 Ιουνίου

    Μηλιά

    Μηλιά – αχλαδιά: Χρήσιμες συμβουλές για τους παραγωγούς

    Ακτινίδιο Πιερίας

    Ακτινίδιο Πιερίας: Ισχυρισμοί υγείας με βάση τη βιταμίνη C

  • Πληρωμές
    • Όλα
    • ΕΛΓΑ
    • ΟΠΕΚΑ/ΕΦΚΑ/ΟΓΑ
    • ΟΠΕΚΕΠΕ
    Νέα ΚΑΠ

    Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027: Ημερίδα ενημέρωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές ύψους 70,96 εκατ. ευρώ σε 73.992 δικαιούχους

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 30 εκατ. ευρώ σε 38.000 δικαιούχους

    ΟΠΕΚΕΠΕ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι ισχύει με την προθεσμία λήψης κωδικού για το ΟΣΔΕ 2023

    ΟΠΕΚΕΠΕ de minimis

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν αποζημιώσεις de minimis

    Αυτόχθονες Φυλές

    Αυτόχθονες φυλές: Ξεκινά η υποβολή των παραστατικών

  • Περιβάλλον
    Δάση

    Νέοι κανόνες για τη μείωση της αποψίλωσης των δασών

    Natura 2000

    Natura 2000: Καθορίστηκαν οι στόχοι διατήρησης για είδη ορνιθοπανίδας στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών

    Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών: Παράταση στην υποβολή προτάσεων

    Αποψίλωση Δασών

    Αποψίλωση δασών: Οι αιτίες και τα μέτρα της ΕΕ για την καταπολέμησή της

    Γιώργος Αμυράς ΥΠΕΝ

    ΤΑΙΠΕΔ – ΥΠΕΝ: Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης

    Πλατάνια

    ΥΠΕΝ: Λήψη μέτρων προστασίας για τα πλατάνια

  • Διατροφή/Υγεία
    Αρωματικές ύλες τροφίμων

    Αρωματικές ύλες: Ποιες μπορούν να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα

    Νέοι κανόνες για την ασφάλεια των τροφίμων

    Σπατάλη τροφίμων: 127 κιλά ανά κάτοικο στην ΕΕ το 2020

    Μελέτες για την επισήμανση των τροφίμων

    Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων

    ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχων

No Result
View All Result
ΕΘΕΑΣ
No Result
View All Result
Αρχική Επικαιρότητα

Η ελιά στη Λέσβο

Αναπαράσταση διαχρονικών τεχνικών παραγωγής ελαιολάδου με τη χρήση τεχνολογιών Εικονικής (VR) & Επαυξημένης (AR) Πραγματικότητας στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα. 

Η έκθεση «Η ΕΛΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ. Αναπαράσταση διαχρονικών τεχνικών παραγωγής ελαιολάδου με τη χρήση τεχνολογιών Εικονικής (VR) & Επαυξημένης (AR) Πραγματικότητας» παρουσιάζεται από 17 Οκτωβρίου 2022 έως 29 Ιανουαρίου 2023 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, το Εργαστήριο Εικόνας Ήχου & Πολιτιστικής Αναπαράστασης του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η ΑΙΓΑΙΟΥ SOLUTIONS.

Η έκθεση αναδεικνύει τον πολιτισμό της ελιάς και την τεχνολογία της επεξεργασίας της για την παραγωγή του ελαιόλαδου μέσα από μια εντυπωσιακή παρουσίαση εικόνων, εκθεμάτων, οπτικοακουστικού υλικού και ψηφιακών εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας (VR).


Πρόκειται για διαδραστική έκθεση μέσα από την οποία παρουσιάζεται η ιστορία της ελιάς, η σχέση της με το τοπίο και η διαχρονική εξέλιξη των τεχνικών παραγωγής ελαιολάδου που εφαρμόστηκαν μέσα στο πέρασμα του χρόνου στο ελαιόφυτο νησί της Λέσβου. Οι ελαιώνες αποτελούν ξεχωριστό στοιχείο του Λεσβιακού τοπίου, με μεγάλη ιστορία, υψηλή περιβαλλοντική και οικονομική σημασία, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της τοπικής παράδοσης και της ταυτότητας των κατοίκων, κατατάσσοντας την ελιά και το λάδι στα αναγνωρίσιμα στοιχεία της ταυτότητας του νησιού.

Η έκθεση περιλαμβάνει 2 κύριες ενότητες, οι οποίες επικεντρώνονται στον «Πολιτισμό της ελιάς» και την ?Τεχνολογία της ελιάς?. Η πρώτη ενότητα διακρίνεται σε 4 επιμέρους υποενότητες σχετικά με την φυτό της ελιάς, τα τοπία της Ελιάς στην Λέσβο, με τις ελιές και τους ελαιώνες της. Η ελιά στην τέχνη και τον πολιτισμό, όπως και η γαστρονομία της αποτελούν τις άλλες δυο υποενότητες που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού της. Η δεύτερη μεγάλη ενότητα της έκθεσης είναι αφιερωμένη στην τεχνολογία της ελιάς, ελαιοτριβεία με διαφορετικούς μηχανισμούς παραγωγής ελαιολάδου και διαφορετική περίοδο λειτουργίας τους.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΛΙΑ: Μια αναπαράσταση των διαχρονικών τεχνικών παραγωγής ελαιόλαδου στη Λέσβο, με τη χρήση τεχνολογιών Virtual Reality και Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality)», η οποία έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2022, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» της ΓΓΕΤ.
Εκπαιδευτικές & ενημερωτικές δραστηριότητες

Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό Σάββατο και Κυριακή και ώρες 11.00πμ – 19.00 μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτερ

Ειδικά για σχολικές ομάδες μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου οργανώνει καθημερινά ειδικές εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή οργανώνονται προγράμματα για μαθητικές ομάδες Δημοτικού, Γυμνασίων, Λυκείων καθώς και για ομάδες Φοιτητών/τριών και Σπουδαστών/τριών. Τα προγράμματα επιστημονικής ενημέρωσης διαρκούν 45 λεπτά και πραγματοποιούνται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή από 9:00 πμ έως 14:00 μμ) ανά μία ώρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 94 69 641 (Δευτέρα έως Παρασκευή).

Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 2387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11) .

Share
Προηγούμενο άρθρο

Εσπεριδοειδή: Μύγα Μεσογείου, Κορυφοξήρα, Κομμίωση Λαιμού

Επόμενο άρθρο

Εγγραφή στο μητρώο αμπελουργών κάτω του 1 στρ. για απόσταξη

Σχετικά άρθρα

Εθνική Επιτροπή Κερασιού
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΘΕΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Κερασιού

27 Μαΐου, 2023
ΕΘΕΑΣ Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΘΕΑΣ: Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας – Το νέο μεγάλο εγχείρημα

26 Μαΐου, 2023
Η Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας έγινε νέο μέλος της ΕΘΕΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας έγινε νέο μέλος της ΕΘΕΑΣ

26 Μαΐου, 2023
Επόμενο άρθρο

Εγγραφή στο μητρώο αμπελουργών κάτω του 1 στρ. για απόσταξη

Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΘΕΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Κερασιού
  • ΕΘΕΑΣ: Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας – Το νέο μεγάλο εγχείρημα
  • Η Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας έγινε νέο μέλος της ΕΘΕΑΣ
  • Νέα ΚΑΠ 2023-2027: Καθορίστηκαν οι απαιτήσεις για τη χορήγηση της ειδικής βάμβακος
  • Κομφούζιο: Το ύψος της ενίσχυσης και οι δικαιούχοι
ΕΘΕΑΣ

Η έδρα της ΕΘΕΑΣ βρίσκεται στην Αθήνα, στην οδό Αρκαδίας 26, στους Αμπελόκηπους. Οι υπηρεσίες που παρέχει στηρίζονται στη συγκροτημένη Υπηρεσιακή της δομή, που αποτελείται από έμπειρα και ειδικευμένα στελέχη.

Τελευταία άρθρα

Εθνική Επιτροπή Κερασιού

ΕΘΕΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Κερασιού

27 Μαΐου, 2023
ΕΘΕΑΣ Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας

ΕΘΕΑΣ: Σύσταση εξαγωγικής εταιρείας – Το νέο μεγάλο εγχείρημα

26 Μαΐου, 2023

ΕΘΕΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Διεύθυνση: Αρκαδίας 26 – Αμπελόκηποι
TK 11526 Αθήνα

Τηλέφωνο: 2107712469

E-mail: etheas.greece@gmail.com

  • Ποιοί είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Επικοινωνία

© 2023 ETHEAS.GR - Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
  • Πληρωμές
  • Περιβάλλον
  • Διατροφή/Υγεία

© 2023 ETHEAS.GR - Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των απαραίτητων cookies για την λειτουργία της. Επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης.