• Ποιοί είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2025
ΕΘΕΑΣ
Advertisement
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
    • All
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Καρπούζια

    ΕΘΕΑΣ: Σε ολική καταστροφή οδηγούνται οι καλλιεργητές καρπουζιού

    Διονύσης Σταμενίτης

    Συνάντηση του ΥφΑΑΤ, Διονύση Σταμενίτη, με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Fang Qiu

    ΑΑΔΕ

    Σημαντικές διευκρινίσεις για την ψηφιακή έκδοση παραστατικών διακίνησης

    ΥΠΑΑΤ

    Παράταση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και φακέλων υποψηφιότητας στο ΟΠΣΚΕ στο πλαίσιο της Παρέμβασης Π3-73-2.3 του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων»

    Ελιά

    ΕΘΕΑΣ: Αλλαγές και απλοποιήσεις για τη δημιουργία του Ελαιοκομικού Μητρώου

    Volvo Trucks

    Η Volvo Trucks παρουσιάζει το αναβαθμισμένο σύστημα Volvo Dynamic Steering με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας

  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
    • All
    • ΑΛΙΕΙΑ
    • ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ
    • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
    • ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
    • ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    • ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Κότες

    Γρίπη των πτηνών: Τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να είναι στο ραντάρ μας

    Μεταποίηση

    Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων: Έως 5 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

    Νέοι Αγρότες

    Νέοι Αγρότες: Έως 30 Αυγούστου η κατάρτιση τους

    Αιγοπρόβατα

    Πρόσθετα μέτρα στις μετακινήσεις, για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

    greenhouse

    ΣΕΑΜ: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών

    metro23

    Μικρή παράταση για το Μέτρο 23

  • Πληρωμές
    • All
    • ΕΛΓΑ
    • ΟΠΕΚΑ/ΕΦΚΑ/ΟΓΑ
    • ΟΠΕΚΕΠΕ
    Ροδακινίες

    Κομφούζιο: Εγκύκλιος για τον διοικητικό έλεγχο στα παραστατικά πληρωμής

    agrotiki estia

    Αγροτική Εστία: Ξεκινά το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα

    Τουρισμός

    Έως 20 Ιουνίου οι αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

    Δέντρα

    Ξεκίνησε σήμερα (10/6), η υποβολή προτάσεων στο Μέτρο 23

    Κομφούζιο: ένταξη 12.129 δικαιούχων, με 121 εκατ. ευρώ

    Κομφούζιο: ένταξη 12.129 δικαιούχων, με 121 εκατ. ευρώ

    ΕΛΓΑ

    ΕΛΓΑ: Πληρωμή 8,7 εκατ. ευρώ για εκτιμήσεις κι επανεκτιμήσεις ζημιών σε φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο του 2024

  • Περιβάλλον
    Γεωργοπεριβαλλοντικά Μέτρα

    Μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Ελλάδα

    Life Awards 2025

    Βραβεία LIFE 2025

    Παγόβουνα

    Κλιματική αλλαγή: Προς υπέρβαση του ορίου των 1,5°C τα επόμενα πέντε έτη

    Πεταλούδα

    Οι μόνιμοι βοσκότοποι είναι σημαντικοί για τους επικονιαστές

    Βιωσιμότητα

    Αγροκτήματα: Περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική ανθεκτικότητα

    Εδαφική καινοτομία, για ένα μέλλον ανθεκτικό στην κλιματική αλλαγή

    Εδαφική καινοτομία, για ένα μέλλον ανθεκτικό στην κλιματική αλλαγή

  • Διατροφή/Υγεία
    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στοχεύει στη φορολογία του κρασιού

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στοχεύει στη φορολογία του κρασιού

    Λαχανικά

    Έκθεση της EFSA για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων

    Λαχανικά Φρούτα

    ΣΕΚΛΑ: Επιλέγοντας τα φρούτα και τα λαχανικά του φθινοπώρου

    επιτραπέζια ελιά

    Το διατροφικό προφίλ της επιτραπέζιας ελιάς

    Οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού

    Οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού

    Αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες την τελευταία 15ετια

    Αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες την τελευταία 15ετια

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
    • All
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Καρπούζια

    ΕΘΕΑΣ: Σε ολική καταστροφή οδηγούνται οι καλλιεργητές καρπουζιού

    Διονύσης Σταμενίτης

    Συνάντηση του ΥφΑΑΤ, Διονύση Σταμενίτη, με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Fang Qiu

    ΑΑΔΕ

    Σημαντικές διευκρινίσεις για την ψηφιακή έκδοση παραστατικών διακίνησης

    ΥΠΑΑΤ

    Παράταση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και φακέλων υποψηφιότητας στο ΟΠΣΚΕ στο πλαίσιο της Παρέμβασης Π3-73-2.3 του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων»

    Ελιά

    ΕΘΕΑΣ: Αλλαγές και απλοποιήσεις για τη δημιουργία του Ελαιοκομικού Μητρώου

    Volvo Trucks

    Η Volvo Trucks παρουσιάζει το αναβαθμισμένο σύστημα Volvo Dynamic Steering με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας

  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
    • All
    • ΑΛΙΕΙΑ
    • ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ
    • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
    • ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
    • ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    • ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Κότες

    Γρίπη των πτηνών: Τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να είναι στο ραντάρ μας

    Μεταποίηση

    Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων: Έως 5 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

    Νέοι Αγρότες

    Νέοι Αγρότες: Έως 30 Αυγούστου η κατάρτιση τους

    Αιγοπρόβατα

    Πρόσθετα μέτρα στις μετακινήσεις, για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

    greenhouse

    ΣΕΑΜ: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών

    metro23

    Μικρή παράταση για το Μέτρο 23

  • Πληρωμές
    • All
    • ΕΛΓΑ
    • ΟΠΕΚΑ/ΕΦΚΑ/ΟΓΑ
    • ΟΠΕΚΕΠΕ
    Ροδακινίες

    Κομφούζιο: Εγκύκλιος για τον διοικητικό έλεγχο στα παραστατικά πληρωμής

    agrotiki estia

    Αγροτική Εστία: Ξεκινά το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα

    Τουρισμός

    Έως 20 Ιουνίου οι αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

    Δέντρα

    Ξεκίνησε σήμερα (10/6), η υποβολή προτάσεων στο Μέτρο 23

    Κομφούζιο: ένταξη 12.129 δικαιούχων, με 121 εκατ. ευρώ

    Κομφούζιο: ένταξη 12.129 δικαιούχων, με 121 εκατ. ευρώ

    ΕΛΓΑ

    ΕΛΓΑ: Πληρωμή 8,7 εκατ. ευρώ για εκτιμήσεις κι επανεκτιμήσεις ζημιών σε φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο του 2024

  • Περιβάλλον
    Γεωργοπεριβαλλοντικά Μέτρα

    Μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Ελλάδα

    Life Awards 2025

    Βραβεία LIFE 2025

    Παγόβουνα

    Κλιματική αλλαγή: Προς υπέρβαση του ορίου των 1,5°C τα επόμενα πέντε έτη

    Πεταλούδα

    Οι μόνιμοι βοσκότοποι είναι σημαντικοί για τους επικονιαστές

    Βιωσιμότητα

    Αγροκτήματα: Περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική ανθεκτικότητα

    Εδαφική καινοτομία, για ένα μέλλον ανθεκτικό στην κλιματική αλλαγή

    Εδαφική καινοτομία, για ένα μέλλον ανθεκτικό στην κλιματική αλλαγή

  • Διατροφή/Υγεία
    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στοχεύει στη φορολογία του κρασιού

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στοχεύει στη φορολογία του κρασιού

    Λαχανικά

    Έκθεση της EFSA για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων

    Λαχανικά Φρούτα

    ΣΕΚΛΑ: Επιλέγοντας τα φρούτα και τα λαχανικά του φθινοπώρου

    επιτραπέζια ελιά

    Το διατροφικό προφίλ της επιτραπέζιας ελιάς

    Οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού

    Οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού

    Αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες την τελευταία 15ετια

    Αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες την τελευταία 15ετια

No Result
View All Result
ΕΘΕΑΣ
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

ΚΕΟΣΟΕ: Οι προκλήσεις του αποαλκοολωμένου κρασιού

27 Ιουνίου, 2022
in Επικαιρότητα

Σε διαδικασία δημιουργίας, ο τομέας του κρασιού χωρίς αλκοόλ θέλει να κάνει ποιοτικά βήματα για να κερδίσει νέους καταναλωτές και νέους παραγωγούς, που συχνά αποθαρρύνονται από την αμφισβητήσιμη ποιότητα της τρέχουσας προσφοράς. 

Με μια αρχική παραγωγή 1.000 φιαλών, η Coralie de Bouard μπορεί να παράξει 250 hl στο μέλλον ανάλογα με τις αντιδράσεις της αγοράς.

Το να παράξεις κρασί χωρίς αλκοόλ «είναι ένα στοίχημα, που ή το κάνουμε καλά ή δεν το κάνουμε καθόλου», τονίζει η οινοποιός Coralie de Bouard, ιδιοκτήτρια του Cheau Clos de Board (Montagne Saint-milion), η οποία εφαρμόζει το οικογενειακό παράδειγμα της χρήσης καλών συστατικών για επιτυχημένα εγχειρήματα. «Σύμφωνα με τον St?phane Brire Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Dealcoholisation B&S Tech στόχος πρέπει είναι «η προσπάθεια διατήρησης της προέλευσης του προϊόντος, να διατηρήσει κανείς δηλαδή το terroir και την προέλευσή του» μετά από πλήρη απομάκρυνση της αλκοόλης με απόσταξη κενού.

Αυτή η προσέγγιση έπεισε και την Coralie de Board να κάνει το βήμα, με την παραγωγή των πρώτων 1.000 φιαλών με την επωνυμία «Prince Oscar» (ανταποκρινόμενη σε παραγγελία του Parc des Princes). Κληθείσα πολλές φορές να αναπτύξει μια προσφορά κρασιού που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ατόμων που δεν μπορούν να πιουν αλκοόλ (για ιατρικούς, θρησκευτικούς λόγους κ.λπ.), η οινοποιός δεν πείστηκε από την αφαίρεση αλκοόλ, απογοητευμένη από την προσφορά κρασιών χωρίς αλκοόλ που διατίθενται στα σούπερ μάρκετ. Αφαιρώντας όλο το αλκοόλ από ένα κλασικό μείγμα του κρασιού της (παλαιωμένο σε βαρέλια, με 85% Merlot, 10% Cabernet Franc και 5% Cabernet Sauvignon), η Coralie de Board παραδέχεται ότι το αποτέλεσμα δεν της άρεσε: «Δεν θα μπορούσα να το γευτώ. Το βρήκα ανισόρροπο. Για να εξισορροπηθεί ο ουρανίσκος, υπήρχε η επιλογή μεταξύ της προσθήκης αραβικού κόμμεος ή συμπυκνωμένου μούστου. Επιλέγοντας τη δεύτερη επιλογή (στα 20 g/l), η οινοποιός επιθυμεί να χρησιμοποιήσει μόνο τα δικά της γλεύκη στο μέλλον. Αποτέλεσμα: «δεν είχα δοκιμάσει ποτέ ένα καλό κρασί χωρίς αλκοόλ. Σήμερα, καταφέραμε να βρούμε την ισορροπία του κρασιού, ακόμα κι αν δεν θα είναι ποτέ κρασί.»

Πιο δύσκολο στο κόκκινο

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τον κοσμήτορα της οινολογικής σχολής στο Μπορντό, καθηγητή Gilles de Revel: «Με την αποαλκοολοποίηση αναστατώνουμε τη μήτρα. Αφαιρούμε το οινόπνευμα που είναι απαραίτητο στοιχείο της ισορροπίας του κρασιού, όπως δείχνουμε στους μαθητές όταν κάνουμε κρύα απόσταξη ενός κρασιού. Ο δάσκαλος-ερευνητής στο Ινστιτούτο Επιστημών Αμπέλου και Οίνου (ISVV) σημειώνει ότι «είναι πιο εύκολο να υπάρχει ισορροπία στα λευκά και ροζέ κρασιά που έχει αφαιρεθεί το αλκοόλ. Στο κόκκινο είναι πιο δύσκολο. Το αλκοόλ είναι εκεί για να εξισορροπήσει την οξύτητα, την πικρίλα και τη στυφότητα του κρασιού.

Η συνεταιριστική ένωση του Μπορντό Bordeaux Familles, ολοκλήρωσε πέρυσι μια επένδυση σε στήλη απόσταξης, η οποία θα παραδοθεί στο τέλος του έτους, ώστε να μπει στην παραγωγή στις αρχές του 2023 και να συμμετάσχει στη διαφοροποίηση της παραγωγής του αμπελώνα «για να φέρει την ποιότητα και την αξία του AOC Bordeaux: δοκιμάζουμε τις canettes, cr?mants, wineseltzers…» απαριθμεί ο Pascal Mondin, σημειώνοντας ότι στο κρασί, «έχουμε πάνω από όλα έναν κύριο ανταγωνιστή: την μπύρα στο 0 (μηδέν), τώρα καλής ποιότητας, για την οποία δεν συνειδητοποιούμε πλέον ότι δεν υπάρχει αλκοόλ.»

Υπάρχουν πολλά να μάθουμε

Με την ανάπτυξη μιας σειράς ποτών χωρίς αλκοόλ 0,0°.alc, «υπάρχουν πολλές προσδοκίες από τους πελάτες και ενθάρρυνση [για τα κρασιά]. Καλύπτει ένα κενό» αναφέρει ο Jean-Philippe Braud, ο ιδρυτής του ιστότοπου πωλήσεων που ειδικεύεται στα μη αλκοολούχα ποτά Gueule de Joie, ο οποίος σημειώνει την ανάγκη για «εκπαίδευση και υποστήριξη πελατών». Για να τοποθετηθεί ως προϊόν από μόνο του, «ο κριτής θα είναι η γεύση», σημειώνει ο Sbastien Thomas, ο συνιδρυτής της μάρκας κρασιών Moderato πλήρως ή εν μέρει χωρίς αλκοόλ. Για αυτόν, η ταπεινοφροσύνη είναι θεμελιώδης όταν πρόκειται για τη δημιουργία μιας προσφοράς κρασιών χωρίς αλκοόλ: «χτίζουμε μια σειρά βήμα προς βήμα. Υπάρχουν πολλά να μάθουμε.»

Υπάρχουν επίσης πολλά προς δοκιμή, υπογραμμίζει ο Stphane Briere, ο οποίος σημειώνει την ανάγκη για «βελτίωση των διαδικασιών [απόσταξη σε κενό] από άλλους τομείς, ώστε να υπάρχουν συγκεκριμένες μέθοδοι για τα κρασιά. Θα υπάρξει επίσης ανάγκη προσαρμογής του νομικού πλαισίου. Αν δεν εμπίπτουν σε καθορισμένες ρυθμιστικές περιπτώσεις, τα νέα προϊόντα που προσφέρονται «θα περάσουν από μια φάση διακοπής», προσθέτει ο Sbastien Thomas. Σημειώνοντας την επιτάχυνση των πρόσφατων ευρωπαϊκών κανονισμών για την αποαλκοολοποίηση, η Tatiana Svinarchuk, επικεφαλής οικονομικών και νομικών στον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV) σημειώνει ότι μια πρόταση για ένα νέο νομικό πλαίσιο πρέπει να ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια, έχοντας επίγνωση ότι ένα αποαλκοολωμένο κρασί συχνά ταλαντεύεται, χωρίς προσθήκες για την εξισορρόπηση του. Συζητήθηκε, επίσης ότι η ιδέα των ΠΟΠ ή ΠΓΕ για κρασιά χωρίς αλκοόλ απέχει πολύ από το να είναι συναινετική, σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο.

Από την παραγωγή μιας ποιοτικής προσφοράς έως την προσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου, η πρόκληση είναι η κάλυψη της ζήτησης για εναλλακτικές λύσεις, αντί για αναψυκτικά και άλλες μπύρες με αλκοόλ 0,0. Ο αμπελώνας πρέπει να προσφέρει νέα προϊόντα για να επιτρέψει στιγμές χαλάρωσης και κοινής χρήσης γύρω από το τραπέζι για όσους δεν πίνουν, καταλήγει η Coralie de Board. 

Share
Previous Post

Έρχονται ενισχύσεις για τους χοιροτρόφους

Next Post

Πήρε ΦΕΚ η απόφαση για νέες κορωνοενισχύσεις

Related Posts

Καρπούζια
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΘΕΑΣ: Σε ολική καταστροφή οδηγούνται οι καλλιεργητές καρπουζιού

21 Ιουνίου, 2025
Διονύσης Σταμενίτης
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του ΥφΑΑΤ, Διονύση Σταμενίτη, με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Fang Qiu

19 Ιουνίου, 2025
ΑΑΔΕ
Επικαιρότητα

Σημαντικές διευκρινίσεις για την ψηφιακή έκδοση παραστατικών διακίνησης

19 Ιουνίου, 2025
Next Post

Πήρε ΦΕΚ η απόφαση για νέες κορωνοενισχύσεις

Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΘΕΑΣ: Σε ολική καταστροφή οδηγούνται οι καλλιεργητές καρπουζιού
  • Γρίπη των πτηνών: Τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να είναι στο ραντάρ μας
  • Μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Ελλάδα
  • Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων: Έως 5 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις
  • Συνάντηση του ΥφΑΑΤ, Διονύση Σταμενίτη, με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Fang Qiu
ΕΘΕΑΣ

Η έδρα της ΕΘΕΑΣ βρίσκεται στην Αθήνα, στην οδό Αρκαδίας 26, στους Αμπελόκηπους. Οι υπηρεσίες που παρέχει στηρίζονται στη συγκροτημένη Υπηρεσιακή της δομή, που αποτελείται από έμπειρα και ειδικευμένα στελέχη.

Τελευταία άρθρα

Καρπούζια

ΕΘΕΑΣ: Σε ολική καταστροφή οδηγούνται οι καλλιεργητές καρπουζιού

21 Ιουνίου, 2025
Κότες

Γρίπη των πτηνών: Τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να είναι στο ραντάρ μας

19 Ιουνίου, 2025

ΕΘΕΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Διεύθυνση: Αρκαδίας 26 – Αμπελόκηποι
TK 11526 Αθήνα

Τηλέφωνο: 2107712469

E-mail: etheas.greece@gmail.com

  • Ποιοί είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Επικοινωνία

© 2023 ETHEAS.GR - Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΘΕΑΣ
    • Προφίλ / Μήνυμα Προέδρου
    • Καταστατικό Ένωσης
    • Ιστορική Αναδρομή
    • Διοίκηση
    • Συνεταιρισμοί / Μέλη
  • Επικαιρότητα
  • Γεωργία/Κτηνοτροφία
  • Πληρωμές
  • Περιβάλλον
  • Διατροφή/Υγεία

© 2023 ETHEAS.GR - Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των απαραίτητων cookies για την λειτουργία της. Επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης.